| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kacperek ~user
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 10:19 Temat wpisu: sprawa tzw "odszumiaczy" |
|
|
mam problem, chce kupić teraz pare kostek. można powiedzieć że jestem w 100% pewny co do wyboru kostek ale mam dylemat:) zastanawiam się czy może zamiast jednej kostki przyda mi się "odszumiacz". mam na myśli te kostki które podobno likwidują wszystkie szumy;) może ktoś używa albo sprawdzał coś takiego i chciałbym się dowiedzieć czy to się naprawde sprawdza i czy jest warte swojej ceny;) dajcie sensowne rady, niech pomogą ludzie którzy mają o tym pojęcie;p z góry dzięki _________________ If you havin' girl problem I feel bad for you son, I got 99 problems but the bitch ain't one!! |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Wto Lip 01, 2008 5:41 Temat wpisu: |
|
|
Rozumiem że chodzi Ci o bramkę szumów? Otóż jeżeli masz zamiar podłączać kilka kostek na raz to na sto procent przyda Ci się to urządzonko. W skrócie: każde urządzenie jak i kable i gitara wytwarza szumy, jest to także zależne od jakości sprzętu. Jeśli kupisz sobie kostki z np. EXARA to zamiast dziwięku gitary usłyszysz skrzeczenie i kosmiczne dźwięki. Tak więc proponuje się zaopatrzyć w bramkę i myślę że po podłączeniu efekt Cie zadowoli. Alternatywą mogą być softwearowe bramki szumów w postaci wtyczek VST które mogą sie przydać przy obróbce dźwięku na kompie. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Kacperek ~user
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 9:35 Temat wpisu: |
|
|
mam jednego EXARA i nie narzekam;) teraz będę sobie kupował Bossa tak więc będzie to dobra marka:) myślisz że jak są bramki szumów i efekty tej samej firmy to że mogą one lepiej ze sobą półwzgrać? _________________ If you havin' girl problem I feel bad for you son, I got 99 problems but the bitch ain't one!! |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 5:45 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | myślisz że jak są bramki szumów i efekty tej samej firmy to że mogą one lepiej ze sobą półwzgrać? |
Raczej chodzi mi o to że jeśli używamy sprzętu kiepskiej marki to z pewnością będzie on generował więcej szumów niż ten z wyższej półki. W tym wypadku bramka może się bardzo przydać. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 389 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 11:42 Temat wpisu: |
|
|
Tylko jeszcze jedna kwestia. Jak działa bramka szumów. Ano bramka obcina pewne pasmo(zdaje się jest to filtr dolnoprzepustowy, ale nic se nie dam uciąć), w którym powinny być szumy. Jednakże nigdy nic nie jest idealnie i na jakości dźwięku pewnie też coś się straci. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|