|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:56 Temat wpisu: |
|
|
Glizda, przyjacielu, nie uczyłem się na skywayu. Uczyłem się natomiast na sprawdzonym instrumencie za MNIEJSZĄ kasę (Mensfeld jazzbass). Skoro jest możliwość kupienia pewnej gitary za tę samą kasę, to po co ryzykować i PRZEPŁACAĆ? To że Ty trafiłeś na udany egzemplarz to znaczy tylko tyle, że masz ogromne szczęście (na basoofce jest jeden koleś, który też taki kupił, ale świadomie - po 8 latach stażu) albo nie widzisz ŻADNEJ różnicy między gitarą beznadziejną a znośną i złe nawyki po grze na tej basówce weszły Ci w krew i ich nie widzisz. Serio, wiem co mówię. Wkroczę teraz trochę na granicę buractwa: Mam ogromne wrażenie, że to Ty jesteś założycielem tego tematu, w którym zadajesz kompletnie podstawowe pytania, jak to, od czego zależy brzmienie? W tym momencie mam wrażenie być zdecydowanie pewniejszym źródłem informacji w materii technicznej. Szczerze przepraszam, że posuwam się do takich marnych komentarzy z mojej strony, ale bawi mnie Twoje zachowanie! I proszę nie odbierać tego jako inwektywę. Pozdro : ) _________________
 |
|
|
|
|
|
|
kamyq-chan ~user
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 1:25 Temat wpisu: |
|
|
Hmm tak czytam wasze komentarze i aż mi przechodzi ochota na granie Teraz to już kompletnie nie wiem za co mam się łapać. Proszę o jakieś konkrety, jestem w stanie zakupić gitarę używaną, ale bez usterek i jeśli nawet to lepiej czterostrunową, czy pięcio ? |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 1:45 Temat wpisu: |
|
|
Najważniejsze, żeby używaną. I żeby miała równo progi nabite i prosty gryf, ale chyba nie jesteś w stanie tego ocenić. Przeglądnij oferty, które podrzuciłem parę postów wyżej i w razie czego szukaj tych samych modeli... Jeśli nie masz szczególnie małej dłoni i uważasz, że przyda Ci się kilka niskich dźwięków to śmiało możesz zaczynać od piątki. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
kamyq-chan ~user
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:00 Temat wpisu: |
|
|
Nówka, nie nówka, wybór OK. Nie zniechęcaj się przede wszystkim Pozdro _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:20 Temat wpisu: |
|
|
sledziu, pierdol sie
pozdro (; _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
Jafet ~user
Dołączył: 03 Lut 2007 Wpisów: 50 Miasto: Nowa Ruda Kapela: Trepanacja
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:38 Temat wpisu: |
|
|
glizda tak sie dziwnie składa że to jest forum o muzyce a temat dziewczyny która chce sie dowiedzieć jaką gitare kupić i trzymajmy sie tego tematu. Jeżeli coś ci sie nie podoba w śledziu to napisz mu prywatną wiadomość a nie zaśmiecaj forum bezesensownymi gadkami. I jeżeli ktoś cie krytykuje to postaraj sie wyciągnąć z tego wnioski bo ten ktoś może mieć racje.
I jeśli tobie naprawde udało sie kupić dobrego skywaya to gratulacje ale nie musisz namawiać dziewczyny żeby kupowała kota w worku bo może sie po czasie okazać że wyrzuciła pieniądze w błoto |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|