Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Jaką gitarę
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Basowa » Basówki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sledz
+Redaktor

Wpisów: 180
Miasto: Poznań
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 12:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Glizda, przyjacielu, nie uczyłem się na skywayu. Uczyłem się natomiast na sprawdzonym instrumencie za MNIEJSZĄ kasę (Mensfeld jazzbass). Skoro jest możliwość kupienia pewnej gitary za tę samą kasę, to po co ryzykować i PRZEPŁACAĆ? To że Ty trafiłeś na udany egzemplarz to znaczy tylko tyle, że masz ogromne szczęście (na basoofce jest jeden koleś, który też taki kupił, ale świadomie - po 8 latach stażu) albo nie widzisz ŻADNEJ różnicy między gitarą beznadziejną a znośną i złe nawyki po grze na tej basówce weszły Ci w krew i ich nie widzisz. Serio, wiem co mówię. Wkroczę teraz trochę na granicę buractwa: Mam ogromne wrażenie, że to Ty jesteś założycielem tego tematu, w którym zadajesz kompletnie podstawowe pytania, jak to, od czego zależy brzmienie? W tym momencie mam wrażenie być zdecydowanie pewniejszym źródłem informacji w materii technicznej. Szczerze przepraszam, że posuwam się do takich marnych komentarzy z mojej strony, ale bawi mnie Twoje zachowanie! I proszę nie odbierać tego jako inwektywę. Pozdro : )

Wpisów: 7
Miasto: Kraków
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 1:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hmm tak czytam wasze komentarze i aż mi przechodzi ochota na granie Very Happy Teraz to już kompletnie nie wiem za co mam się łapać. Proszę o jakieś konkrety, jestem w stanie zakupić gitarę używaną, ale bez usterek i jeśli nawet to lepiej czterostrunową, czy pięcio ?
Ogląda profil użytkownika   
sledz
+Redaktor

WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 1:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Najważniejsze, żeby używaną. I żeby miała równo progi nabite i prosty gryf, ale chyba nie jesteś w stanie tego ocenić. Przeglądnij oferty, które podrzuciłem parę postów wyżej i w razie czego szukaj tych samych modeli... Jeśli nie masz szczególnie małej dłoni i uważasz, że przyda Ci się kilka niskich dźwięków to śmiało możesz zaczynać od piątki.

Wpisów: 7
Miasto: Kraków
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 1:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dziękuje bardzo Very Happy To chyba będę obstawiać na 4 strunową, bo dłoń to ja mam małą Very HappyVery Happy
http://allegro.pl/item377919795_rewelacja_epiphone_embassy_st_iv_nowysklepgwar.html
Prawdopodobnie zostanę przy tej ofercie (jedna z tych które podałeś )
sledz
+Redaktor

WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 2:00    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nówka, nie nówka, wybór OK. Nie zniechęcaj się przede wszystkim Pozdro

Wpisów: 116
Miasto: okolice Bielska-Białej
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 2:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

sledziu, pierdol sie
pozdro (;

~user

Wpisów: 50
Miasto: Nowa Ruda
Kapela: Trepanacja
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 2:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

glizda tak sie dziwnie składa że to jest forum o muzyce a temat dziewczyny która chce sie dowiedzieć jaką gitare kupić i trzymajmy sie tego tematu. Jeżeli coś ci sie nie podoba w śledziu to napisz mu prywatną wiadomość a nie zaśmiecaj forum bezesensownymi gadkami. I jeżeli ktoś cie krytykuje to postaraj sie wyciągnąć z tego wnioski bo ten ktoś może mieć racje.

I jeśli tobie naprawde udało sie kupić dobrego skywaya to gratulacje ale nie musisz namawiać dziewczyny żeby kupowała kota w worku bo może sie po czasie okazać że wyrzuciła pieniądze w błoto
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Basowa » Basówki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: