|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dredzik ~user

|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 7:18 Temat wpisu: Re: Trudny wybor |
|
|
Nie wiem, czym jest ta żaba, ale nasz basista ma tego Fendera. I bardzo fajnie brzmi. Zresztą...Fender, to musi dobrze brzmieć  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 8:52 Temat wpisu: |
|
|
| Prosilbym o zmeinienie nazwy tematu na bardziej sensowna. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 9:48 Temat wpisu: |
|
|
heh fender, coz te gitary robione teraz chuj wie gdzie to juz nie jest stary fender. Teraz leca na ilosc nie na jakosc co dziala na ich szkode. Osobiscie tez nie wiem co to za frog ale patrzac na jego cene widze ze masz sporo hajsu na gitare. Ja osobiscie polecilbym Ci cos ESP albo Warwick-a. W sumie mierzysz w fendery i te frogi co sprawia ze moge wnioskowac iz chcesz grac cos pokroju jazzu , bluesa albo rocka wiec chyba firmy ktore Ci podalem sa nie stosowne do tego typu muzyki. BTW bardzo dobrym rozwiazaniem moze byc tez firma Mayonez robiaca naprawde przyzwoite baśki a za kesz jaki masz na ten bas to napewno kupic bestyjke. Btw zastanow sie czy nie lepiej pomyslec o 5 strunowce. Daje glowe ze po roku grania zaczniesz zalowac ze twoj bas nie ma 5 struny.
\,,/AvE\,,/ _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 4:51 Temat wpisu: |
|
|
SadaM - idąc Twoim tokiem rozumowania to powiem tak: Za taką kasę polecam dobrego: Ibaneza, Spectora, LTD, Yamahę, Corta, Deana, Fendera, GMR, Mayo, MM albo Peaveya, albo masę innych fajnych firm, NO ALE CHYBA NIE O TO CHODZI? Kolega zadał pytanie o dwa egzemplarze, więc jest na nie zdecydowany. To tak w ramach zdrowego offtopu, bo nie miałem d0o czynienia z żadną gitarą. Jeśli Fender jest 'made in Japan' to można ryzykować, bo japońskie produkty są najbardziej równe jakościowo a wiadomo czego można się spodziewać po Fenderze JJ (pomijając różne szczegóły). O Maruszczykach niewiele mi wiadomo. Pewnie trudno będzie znaleźć właściciela takowego (choć na stronie, której banner dzierżę w podpisie, ktoś chyba taki instrument miał). _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 9:20 Temat wpisu: |
|
|
Maruszczyki sa dobre, jak Cię stać to nie bedziesz niezadowolony  |
|
|
|
|
|
|
Nomad ~user
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 10:23 Temat wpisu: |
|
|
Witam! Żeby nie zaśmiecać forum kolejnym tematem ja mam tylko jedno zasadnicze pytanie i proszę doświadczonych basistów o odpowiedz i radę.
Gram na gitarze ponad 6 lat, ale wzięło mnie na bas, na początek mam zamiar zakupic WASHBURNA XB120 lub 125. I własnie moja wątpliwość jest taka: czy inwestować od razu w piątke czy na razie do opanowania techniki gry na basie wystarczy czwórka. Dodam że będę używać tego basu do mocniejszej muzyki (death/hardcore). Dzięki za odpowiedź i za fajne forum Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 6:44 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli będziesz potrzebował kolejnej niskiej struny, albo wiesz, że przynajmniej przyda Ci się, to śmiało możesz brać się za grę na piątce. Jeno wcześniej ograj, czy nie będzie to dla Ciebie zbyt wielkim wyzwaniem, bo nie każdemu muszą takie grubaśne gryfy pasować. Zawsze można zakładać komplet strun do piątki na basie czterostrunowym (oczywiście po drobnych modyfikacjach siodełka). _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|