| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 8:03 Temat wpisu: |
|
|
Ale skoryguje takze czas ktorego niestety brak  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
ziajek ~user

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 11:27 Temat wpisu: |
|
|
| Nie wiem czy w dobrym temacie zadam to pytanie ale mam pewien problem jeśli chodzi o gre moją prawą reką...Chodzi mi o granie dosyć szybkich utworów paluchami..Bywa że zachaczam się o struny co nie brzmi za fajnie....:/Dodam tylko tyle że gram od niedawna... |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 6:30 Temat wpisu: |
|
|
nie przejmuj sie tym tylko staraj sie grać najpierw wolno a dopiedo potem przyśpieszaj _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 9:50 Temat wpisu: |
|
|
dokladnie jak napisal Smar. Najpierw wolno a dokladnie a pozniej stopniowo przyspieszaj. Od razu nie zagrasz tak szybko. PS: pamietaj ze dowodem na to ze umiesz cos zagrac jest to ze zagrasz to wolno bez zadnej pomylki PS2: mozesz tez cwiczyc sobie palce uderzajac szybko na przemian np struny w taki sposob E --> D --> A --> G itd takie cwiczenia nawet na sucho sa bardzo efektywne. Powodzenia \,,/AvE\,,/ _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
ziajek ~user

|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 12:44 Temat wpisu: |
|
|
Dzieki wielkie!Myslała poprostu że to ze mną coś nie tak  |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 5:31 Temat wpisu: |
|
|
Z Tobą wszystko wporządku. Nikomu nic od razu nie wyjdzie, szczególnie początkującemu. Wiem to z własnego doświadczenia _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
ziajek ~user

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 11:05 Temat wpisu: |
|
|
Myslę że z dnia na dzień jest coraz lepiej chociaż bez jakiegoś szaleństwa...
Ciężko być poczatkującą...wrr |
|
|
|
|
|
|
Dante ~user
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 6:53 Temat wpisu: |
|
|
MĄDRE ćwiczenia rozwiążą każdy problem
co do wyboru palce vs. kostka dla mnie był oczywisty, przeszedłem na bas bo mam niedorobiony prawy nadgarstek do kostki
w wyborze bym kierował się jednak brzmieniem nie modą
i moim zdaniem faktycznie można się nauczyć samemu grać na basie, ale trzeba się mądrze uczyć na bieżąco sprawdzać, czy nie robi się jakiś błędów, zanim przejdą w nawyk, zwracać uwagę na czystość każdego dźwięku... a prędkość przychodzi z czasem sama  _________________ "Większość ludzi nie rozpoznałaby dobrej muzyki nawet jakby do nich podeszła i ugryzła ich w dupę" / Frank Zappa |
|
|
|
|
|
|
Reeta ~user

Dołączył: 29 Gru 2007 Wpisów: 3 Miasto: Głogów Młp. Kapela: EMP TEA
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 10:06 Temat wpisu: |
|
|
wszystko przyjdzie z czasem, jednak wypracowanie dobrej artykulacji zajmuje nieraz całe lata, więc nie ma się co zrażać niepowodzeniami.. warto rejestrować swoje granie podczas ćwiczeń: słuchając tego na spokojnie można samemu zweryfikować swoje błędy, wyłapać wszystkie niedociągnięcia, ale również zobaczyć, co idzie już nieźle. Tak samo z nagraniami własnej kapeli.. jedyny sposób na wypracowanie dobrej techniki to ćwiczyć, ćwiczyć.. najlepiej z metronomem, bardzo dokładnie...
a nauczyciel?? jestem samoukiem, do wielu rzeczy musiałam sama dojść, szkoda, ze mnie czasami nikt nie pokierował. Ale da się nauczyć samemu, chociaż dobrze jest skorzystać z pomocy bardziej doświadczonych muzyków  |
|
|
|
|
|
|
Miten ~user
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 10:32 Temat wpisu: |
|
|
Witam. Ja zaczynałem przygodę z gitarami od Klasyka. Tu uczyłem się od nauczyciela. Uważałem, że nie uczy mnie tego czego bym chciał, więc zdecydowałem się na innego. Ten drugi podobał mi się. Wszystko było ok. W końcu brakło czasu i tak przestałem grać na klasyku. Kupiłem w kocu elektryka. Znów troche pograłem. Tym razem sam z siebie. Znów mi się znudziło, bo trzeba było zatrudnić nadgarstek do większego wysiłku. Teraz gram na basie. Z braku czasu poświęciłem dopiero na niego 1 dzień. Umiem grać Whiskey In The Jar, Duken Nuken, coś Ironów, ale nazwy nie pamiętam. Idzie elegancko. Jakoś nie mam problemu ni z szybkim tempem(przeważnie z pierwszym utworze), jak i zachaczaniem o struny. Pewnie klasyk mi coś dał bo tam struny są o wiele bliżej siebie. To tyle ode mnie.
Pozdrawiam. _________________ Wybrałem Bas, bo lubie grać palcami. |
|
|
|
|
|
|
|