| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 1:09 Temat wpisu: Behemoth |
|
|
Grupa powstała 1991 roku w Gdańsku z inicjatywy 14-letniego wówczas Adama Michała Darskiego (gitara elektryczna, śpiew) oraz 15-letniego Adama Muraszko (instrumenty perkusyjne), występujących pod pseudonimami odpowiednio Holocausto oraz Sodomizer. Zespół należy do drugiej fali black metalu i jest jednym z pierwszych z zespołów blackmetalowych w Polsce, początkowo funkcjonujący pod nazwą Baphomet.
Jedna z najlepszych kapel deathowych na świecie pochodzi z Gdańska!
Nergal mieszka w Gdańsku, Seth w Gdyni, Inferno w Tczewie, a Orion gdzieś tam wpizdu daleko, bo w Legionowie.
Każda płyta zespołu to zupełnie inny styl, to nie te same riffy i akordy, jak u coniektórych zespołów.
Oto linki do filmików z sesji nagraniowych do najnowszej płyty, gorąco polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=HPhR9KSvaqY
http://www.youtube.com/watch?v=6uoQGqiqH7o
http://www.youtube.com/watch?v=wxlsZo82nuo
http://www.youtube.com/watch?v=-qH_7B3rQGc
Pewnie tylko ja lubię death.  _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 1:47 Temat wpisu: |
|
|
| nie no death jest cool (szczególnie melo), ale z Polskich wole Vader |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 3:07 Temat wpisu: |
|
|
Behemoth- kawał dobrej ciężkiej muzy, ale wydaje mi się że grają raczej black metal a nie death chyba że komuś nie robi to różnicy.
A co do Nergala, miałem okazję go poznać no i cóż wedłóg mnie gwiazdor i pozer. Z polskich wymiataczy wolę Christ Agony. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 3:15 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | ale wydaje mi się że grają raczej black metal a nie death | Black grali kiedyś, od dłuższego czasu grają death.
| Cytat: | | A co do Nergala, miałem okazję go poznać no i cóż wedłóg mnie gwiazdor i pozer. | Jaki tam z niego gwiazdor... U Kuby Wojewódzkiego sam mówił: "Po co w Polsce promować taką muzykę? Po co to komu?"
Cała rozmowa znajduje się w dwóch częściach na YouTube.
Mnie wydaje się dość skromny, ale nie znam go osobiście. _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:10 Temat wpisu: |
|
|
Z tego co udalo mi sie zaowazyc to w polsce sa jakby 4 grupy ludzi sluchajacych Ciezkiej muzyki. oto podzial na sluchaczy: behemotha, vadera, Pandemonium i Frontside. hehehe ja ubostwiam tego ostatniego FS !!!!ave!!!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:35 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | Z tego co udalo mi sie zaowazyc to w polsce sa jakby 4 grupy ludzi sluchajacych Ciezkiej muzyki. oto podzial na sluchaczy: behemotha, vadera, Pandemonium i Frontside. hehehe ja ubostwiam tego ostatniego FS !!!!ave!!!! |
A ja jestem ponad podziałami i wolę Kredki  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:42 Temat wpisu: |
|
|
A ja lubie siedziec na kanapie hahahaha...
PS:fajne te filmiki Kisiol ...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:14 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | A ja lubie siedziec na kanapie hahahaha... |
LOL! Zawsze chciałem mieć kanapę  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 10:31 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Z tego co udalo mi sie zaowazyc to w polsce sa jakby 4 grupy ludzi sluchajacych Ciezkiej muzyki. oto podzial na sluchaczy: behemotha, vadera, Pandemonium i Frontside. hehehe ja ubostwiam tego ostatniego FS !!!!ave!!!! |
Nie rozumiem takiego podziału, nie uważam że wszystkie te zespoły jakoś sięze sobą gryzą. Przykładowo graliśmy koncert na Mistycznej Nocy w Katowicach z Frontsidem i ludzie którzy naogół słuchają blacka czy deatha dali sie ponieść muzie tych wymiataczy. Swoją drogą wtedy słyszłem ich po raz pierwszy i łeb mi urwało - wspaniali showmani, wiedzą po co wychodzi się na scenę. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 1:37 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | PS:fajne te filmiki Kisiol ... | Będę czatował na najnowszą płytę pod Empikiem jak dzieciaki na Harrego Pottera w dniu premiery. ;p _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 4:38 Temat wpisu: |
|
|
| ta...albo jak ja na MTM |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 7:57 Temat wpisu: |
|
|
a ja ogólnie za polskim metalem nie przepadam... aczkolwiek niektóre kawałki są naprawde fajne.
co do Behemotha to uwarzam że grają źle...
| Kisioł napisało: | | Każda płyta zespołu to zupełnie inny styl, to nie te same riffy i akordy, jak u coniektórych zespołów. |
z całym szacunkiem.... NIE! wg mnie garją w kółko "na trzech progach i 2 strunach"... jak niektórzy złośliwcy mówią... _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:01 Temat wpisu: |
|
|
To, że nie lubisz deathu, to nie znaczy, że grają źle.
Jeżeli uważasz, że to takie proste, to zagraj to w normalnym tempie: http://www.911tabs.com/link/?287557 _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:33 Temat wpisu: |
|
|
Kisiol powiem CI ze pomimo tego ze ja jestrem bardziej Frontsidowcem to skusiles mnie abym looknal tego Behemotha i przyznam ze jesli chodzi o Polske i nawet swiat to graja naprawde pozadny metal. hahaha ale FS jak dla mnie lepszy  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:27 Temat wpisu: |
|
|
Ponadto Inferno jest jednym z najlepszych perkusistów na świecie i mieszka 10 km od mojej miejscowości.  _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
|