| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 11:07 Temat wpisu: BloodDrunk - Nowe Dziecię Children of Bodom |
|
|
No coz, premiery doczekal sie kolejny krazek zapijaczonych, finskich melodic death metalowcow znanych chyba wszystkim ktorzy kiedys zetkneli sie z bardziej ambitnym graniem. Nowa plytka powstawala w prywatnym studnio gdzie ekipa CoB -a sama radzila sobie ze wszystkim (mozna to zobaczyc na filmikach o nazwie COBTV part 1 i 2 np na YouTube). Przyznac trzeba ze kazdy fan z niecierpliwoscia czekal na ten album o jakze dziwnej nazwie "BLOODDRUNK". Znajduje sie na niej 9 utworow:
1. Hellbounds_on_my_trail
2. Blooddrunk
3. Lobodomy
4. One day You will cry
5. Smile pretty for the devil
6. Tie my rope
7. Done with everything die for nothing
8. Banned from heaven
9. Roadkill morning
Opinie co do plytki sa bardzo rozne. Na ofic. stronie COBHC fani wypowiadaja sie o albumie jako dosc srednim. Nie wiedziec czemu na innych forach i stronach jest on uwazany za wspanialy i najlepszy a kazdy utwor z plyty jest najwspanialszym jaki CoB w swej niekiepskiej historii stworzyl. Moje odczucia po wysluchaniu Blooddrunka byly dosc mieszane. Kilka kawalkow calkiem mi sie podoba mianowicie: Tie my rope, Banned from heaven. Reszta hmmmm, kawalki wydaja sie przyzwoite lecz momentami slyszy sie jakby CoB zzynal sam z siebie !? Na pierwszy rzut oka wyglada to tak jakby ekipa ze skandynawi byla zbyt pijana aby pisac cos innego to poprostu laczyli stare kawalki aby zapchac dziury w jakims utworze z nowej plytki, zmieniajac jedynie transpozycje starych riffow... Bardzo widac to np w piosnce LoBodomy... Wedlog mnie, uwazanie tej plytki za jakis wielki sukces Children of Bodom jest blednym okresleniem. Owszem, nie jest to material zly albo slaby ale z pewnoscia nie mozna go rownac z takimi wspanialymi albumami jak Are You Dead Yet?, albo chodzby Follow the reaper czy Hate Crew Deathroll. Coz, finski metal jest jak dla mnie najlepszy wiec ocenie ta plytke pod wzgledem innych wspanialych finskich kapel. Jak dla mnie zasluguje ona w skali 1 - 10 na 7. Szczerze powiem ze mialem nadzieje uslyszec jakas wielka rewolucje i kolejny wspanialy i udany krazek kapelki spod Bodom ale niestety sie zawiodlem... Sami najlepiej ocencie biorac pod uwage poprzednie albumy.
KIITOS !!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 4:33 Temat wpisu: |
|
|
jakos nigdy nie bylem fanem cob. zawsze odpychaly mnie to klawisze. ale jak bedzie jakas okazja to napewno przeslucham blooddrunk. swoja droga, fajna nazwa _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 5:21 Temat wpisu: |
|
|
Po prostu nazwa "Melodic Death Metal" zawsze wywoływała u mnie śmiech na ustach  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Nie Mar 09, 2008 6:32 Temat wpisu: |
|
|
| w tej pycie masz dużo thrashu |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 9:58 Temat wpisu: |
|
|
Ogólnie moja przygoda z metalem kończy się na Cradle of Filth(wg mnie cudowny zespół metalowy) i Rammstainie(o ile można to nazwać metalem). Children of boddom jakoś mi w ogóle nie podchodzą. Jedyne chyba, co mnie tak baaardzo zauroczyło w metalu to kredki. Zwłaszcza te starsze. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:07 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Po prostu nazwa "Melodic Death Metal" zawsze wywoływała u mnie śmiech na ustach |
dlaczego??
A jak nazwalbys tak odmienny styl metalu??
Rasowi przedstawiciele Death metalu to np Slayer albo Testament. Czy widzisz w nich tyle melodii, technicznych przejsc i przedewszystkim klawisze ??
NIE!!!
no i dlatego wlasnie powstalo okreslenie Melodic death metal, po to by wyroznic zespoly takie jak Children of Bodom, Dark tranquality, Norther, FinnTroll, Moonsorrow czy chodzby nasz polski Archeon(obecnie juz niestety pod nazwa Made od hate). Na tym polega roznica...
PS: na marginesie dodam ze specjalnie dla CoB powstal odmienny styl metalu tzw Bodom Metal.
Coz, COBHC = legenda  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 11:31 Temat wpisu: |
|
|
mnie sie zdawalo, ze slayer iu testament to rasowi przedstawiciele thrashu, deathu tam jest o wiele mniej
codo cob to, jak mowilem wczesniej, nigdy za nimi strasznie nie przepadalem, chociaz fakt, zasluzona kapela to _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Mar 10, 2008 12:08 Temat wpisu: |
|
|
Coz jak by to ujac bez Slayera nic by teraz nie bylo a przede wszystkim metalu
SLAYER ROX !!!
Dobra wracamy do CoB bo to o tym temat...
PS: w sumie watki o ktorych piszecie sa troche nienamiejscu bo to powinniscie pisac w dziale o Childrenach a nie o plytce ale mniejsza. Ciezko bedzie wam, skoro nie przepadacie za nordyckimi brzmieniami, porownac ta plytke patrzac na inne ale rowniez i latwiej patrzac swiezym okiem typowego sluchacza.
coz, zycze powodzenia
\,,/ _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 3:10 Temat wpisu: |
|
|
dla mnie nordyckie brzmienie ma np. bathory czy ereb altor i za takim brzmienien bardzo przepadam ;p
w cob poprostu raza mnie klawisze i chyba nigdy sie do nich nie przekonam _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 4:40 Temat wpisu: |
|
|
| JA też nie przepadam za CoB ale podobają mi sie niektore ich pomysly ( Vivaldi na gitary itp.). Zgodze się z kolegą mnie też rażą klawisze w kawalkach CoB. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:00 Temat wpisu: |
|
|
heh, coz, w takim razie nie lubicie finskiego metalu PS: nie piszcie tu o tym czy lubicie CoB tylko raczej o tej plytce ludzie no.... , o CoB wpisujcie sie na temacie poswieconym wlasnie jemu...
\,,/AvE\,,/ _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:45 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | FinnTroll, Moonsorrow |
tożto raczej folk metal jest, a w przypadku finntrolla nawet polka (humppa) metal.
Swoją drogą nordycki metal jest moim osobistym faworytem
Wracając do tematu, to płyta moim zdaniem niczego sobie jak każde wydawnictwo tego zespołu, ale nic ponadto. Ewidentnie Hatebreeder był lepszy ;p |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 1:37 Temat wpisu: |
|
|
Szczerze mówiąc Blooddrunk jest jedyną płytą CoBa jaką słyszałem. Ogólnie mi sie podoba, ale są momenty, że nie wiem czy nadal słucham Czildrenów czy przypadkiem nie słucham już Dream Theater.
| Cytat: | | Coz jak by to ujac bez Slayera nic by teraz nie bylo a przede wszystkim metalu |
Nie....to bez Beatelsów nie było by metalu, ewentualnie bez Judas Priest.
Wracając do Blooddrunk to w pewnym momencie mam też wrażenie jakbym słyszał Steve'a Hacketta |
|
|
|
|
|
|
|