Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Disturbed

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adams
~user

Wpisów: 6
Miasto: Łódź
WpisWysłany: Sro Cze 14, 2006 2:40    Temat wpisu: Disturbed  Zacytuj zaznaczone      

Ja wielce szanuje ten zespół.Dan Donegan to po prostu wymiatacz gitar.Człowiek gra niesamowicie.Również wokal jest świetny.David Draiman...taki głos bym chciał mieć Smile
~user

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Czw Cze 15, 2006 9:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie lubię Disturbed. Uważam, że nie mają niczego ciekawego/nowatorskiego do zaoferowania. Oklepane gitarowe riffy, niewyróżniająca się niczym linia basu. Wokal? David Draiman wcale nie ma ciekawej barwy głosu. Powiedziałbym raczej, że skrzeczy.
Owszem, mają kilka ciekawych piosenek (Prayer?) ale to nie wystarczy.
Słuchałem swojego czasu Disturbed i doszedłem do wniosku, że... zaczynają mnie denerwować tego typu teksty. Czy każda ich piosenka musi być o chorobach, gwałtach, morderstwach i innych tego typu gównach? Gdyby dało się wyczuć szczerość w głosie Davida to nie miałbym nic przeciwko. Na video.google znalazłem fragment ich koncertu (grali Prayer) i wokalista śpiewając cały czas się uśmiechał Śpiewa o takich rzeczach i zaciesza? Confused Nie lubie takich cwaniaczków.

Edit:
Cytat:
wymiatacz gitar

...
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
torm
~user

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Czw Cze 15, 2006 10:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

czy ja wiem, rzeźnia taka sama jak inne. slyszalem kilka ich piosenek w czasach kiedy sie do tego zmusilem i nie przypominam sobie zeby "wymiatacz gitar" Dan Donegan (co to ?) powalił cale swoje pokolenie na kolana. Chyba, że coś ominąłem albo nie dane mi było zrozumieć jego geniuszu.
Ogląda profil użytkownika   
Adams
~user

Wpisów: 6
WpisWysłany: Czw Cze 15, 2006 11:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Może ja nie jestem wymagającym słuchaczem ale uwielbiam ten zespół.Są gusta i guściki Smile
~user

Wpisów: 4
Miasto: Brodnica
Kapela: Emerika
WpisWysłany: Wto Sie 08, 2006 9:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Disturbed uslyszalem jakies pol roku temu...ale uwazam ze koles ma ciekawa barwe glosu...Powiedzialbym ze jedyna w swoim rodzaju...a zupa,skoro uwazasz ze to jest tylko skrzeczenie to wez tak zaskrzecz ? Smile Pzdr
P.S. nie znam sie na Disturbed ale graja fajnie Smile

~user

Wpisów: 146
Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 31, 2008 6:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Po prostu nie kapuje o co chodzi temu zespołowi. Trzy czwarte kawałków, które słyszałem rozmyły mi sie w głowie i nic z nich nie pamiętam. Pogrążyło ich (moim zdaniem) wydanie singla będącego coverem, który został tak zmaltretowany, że został tam chyba tylko tekst.
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: