|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ioper11 ~user
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 7:42 Temat wpisu: Dream Theater |
|
|
| No właśnie, co sądzicie o tym zespole? |
|
|
|
|
|
|
Mrówa ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 6 Miasto: BaSSlandia Kapela: MBB Solówki: 1 |
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 10:01 Temat wpisu: |
|
|
Po prostu WIRTUOZI  _________________ Zawsze jest czas na BASS  |
|
|
|
|
|
|
Reeta ~user

Dołączył: 29 Gru 2007 Wpisów: 3 Miasto: Głogów Młp. Kapela: EMP TEA
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 9:48 Temat wpisu: |
|
|
| świetni muzycy, jest z kogo brać przykład. Myung, Portnoy... chociaż jak dla mnie Dream Theater grają zbyt "sterylną" muzykę... co jednak nie ujmuje im |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 1:35 Temat wpisu: |
|
|
| Zakupiłem kolejną (szósta już) płytkę nowojorskich wirtuozów. Mianowicie "Six degrees of inner turbulence i jestem zaczwycony. Jest to moja ulubiona ich płyta. Może wy powiedziecie jaka jest wasz ulubiony album Teatru marzeń |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 437 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 1:52 Temat wpisu: |
|
|
ioper - nowa płyta - dokonała okazja, by wykazać się i napisać recenzję w osobnym temacie. Oczywiście tylko i wyłącznie, jeśli czujesz się na siłach.  |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 97 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 4:03 Temat wpisu: |
|
|
Kolega, progresywny Guru odczytuje skrót DT jako Dno Totalne. Ale to jest radykał, który całymi dniami szuka, kupuje, zdobywa, ściąga progresywne płyty.
Ja sam mam dwie płyty, które sobie zanabyłem by zobaczyć co to jest ten supergenialny zespół. Słucham sobie ich z przyjemnością w samochodzie, podczas sprzątania, gotowania itp.
Kawał fajnej, energicznej muzy, jednak dość sterylnej - jak dla mnie ciut za.
Co do genialności - muzycznie są to wirtuozi, natomiast nie przekonuje mnie ich brzmienie. Dla mnie są fajni dopóki nie zaczynam sie wsłuchiwać w to co grają.
No i LaBrie na żywo ... puszczałbym swojemu najgorszemu wrogowi na torturach, tak - jestem strasznie brutalny  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 4:38 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | No i LaBrie na żywo ... puszczałbym swojemu najgorszemu wrogowi na torturach, tak - jestem strasznie brutalny |
Fakt facet nie wypada najlepiej, ale myślę, że gdyby stał cały koncert w jednym miejscu byłoby dużo lepiej z jego głosem, ale show by dużo na tym traciło. Podobno bywają też koncerty kiedy jest lepszy na albumach, ale zawsze jak już mają nagrywać to mu źle idzie. Uważam też, że w kawałkach gdzie musi śpiewać bardzo dobrze jest też dużo momentów krzykopodobnych, więc nie zawsze mu śpiewy dokońca wychodzą. Ten facet jest jak gościu śpiewający w operze-póki stoi nieruchomo śpiewa fantastycznie, ale jak zacznie się trochę ruszać to traci dużo z formy.
| Cytat: | | Ja sam mam dwie płyty, które sobie zanabyłem by zobaczyć co to jest ten supergenialny zespół. |
Jakie jeśli można wiedzieć? |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 5:59 Temat wpisu: |
|
|
Train of thought, która bardzo lubię oraz images and words, za która przepadam już mniej. Obydwie są super, jako taki "dodatek napędzający".
Fajnie dodają energii przy robocie czy w aucie, natomiast nie przepadam za wsłuchiwaniem się w nie i rozpracowywaniem poszczególnych zagrywek.
To świetnie brzmi dopóki nie próbuję odgadywać w jakim metrum są grane poszczególne takty itp
Całkiem fajna, solidna acz trochę sterylna muzyka.
Bardzo lubię lekkość z jaką gra Mike Portnoy, chociaż nie jest moim ulubionym perkusistą ( wolę Johna Tempestę, Erica Singera czy Petera Chrissa ), z całego składu właśnie Portnoya darzę największą sympatią, mimo, że jestem basistą  _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 6:02 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | Train of thought, która bardzo lubię oraz images and words, za która przepadam już mniej. Obydwie są super, jako taki "dodatek napędzający".
|
Obie ja także posiadam i rzeczywiście podobno najlepsze "Images and Words" jest gorsze niż późniejsze dzieła w stylu "Train of Thought" czy Six degrees |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 6:04 Temat wpisu: |
|
|
Nie wiem, mam dwie płyty i mi wystarcza Po prostu nie moje klimaty. Próbowałem ostrożnie posłuchać Octavarium - nie udało się
Jednak najbardziej wchodzi mi skandynawski prog - Anekdoten, Landberk, Anglagard albo polskie Riverside ( zwłaszcza drugi album ) _________________ www.basoofka.net
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 6:08 Temat wpisu: |
|
|
| Dużo nie straciłeś. Octavarium jest do dupy. Ogólnie to ten zespół jest spokojny na żywo (tak zmieniając temat) ale z żadnym z chłopaków z DT lepiej sie nie zakładać o nic głupiego. LaBrie odczul to na własnej skórze po tym jak został powalony przez Myunga w stylu wyjętym z footbalu amerykańskiego. Podobno ktoś założył się z Myungiem o kase, że tego nie zrobi, ale john to zrobił |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|