Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Dream Theater

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ioper11
~user

Wpisów: 146
Miasto: Łódź
Kapela:
WpisWysłany: Wto Paź 30, 2007 7:42    Temat wpisu: Dream Theater  Zacytuj zaznaczone      

No właśnie, co sądzicie o tym zespole?
Ogląda profil użytkownika   
Mrówa
~user

Wpisów: 6
Miasto: BaSSlandia
Kapela: MBB
Solówki: 1
WpisWysłany: Wto Paź 30, 2007 10:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Po prostu WIRTUOZI Smile
~user

Wpisów: 3
Miasto: Głogów Młp.
Kapela: EMP TEA
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 9:48    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

świetni muzycy, jest z kogo brać przykład. Myung, Portnoy... chociaż jak dla mnie Dream Theater grają zbyt "sterylną" muzykę... co jednak nie ujmuje im
ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Zakupiłem kolejną (szósta już) płytkę nowojorskich wirtuozów. Mianowicie "Six degrees of inner turbulence i jestem zaczwycony. Jest to moja ulubiona ich płyta. Może wy powiedziecie jaka jest wasz ulubiony album Teatru marzeń
quba
@Naczelny

Wpisów: 437
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ioper - nowa płyta - dokonała okazja, by wykazać się i napisać recenzję w osobnym temacie. Oczywiście tylko i wyłącznie, jeśli czujesz się na siłach. Smile
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
mazdah
+Redaktor

Wpisów: 97
Miasto: Kalisz
Kapela: The Removal Machine
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 4:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kolega, progresywny Guru odczytuje skrót DT jako Dno Totalne. Ale to jest radykał, który całymi dniami szuka, kupuje, zdobywa, ściąga progresywne płyty.

Ja sam mam dwie płyty, które sobie zanabyłem by zobaczyć co to jest ten supergenialny zespół. Słucham sobie ich z przyjemnością w samochodzie, podczas sprzątania, gotowania itp.

Kawał fajnej, energicznej muzy, jednak dość sterylnej - jak dla mnie ciut za.

Co do genialności - muzycznie są to wirtuozi, natomiast nie przekonuje mnie ich brzmienie. Dla mnie są fajni dopóki nie zaczynam sie wsłuchiwać w to co grają.

No i LaBrie na żywo ... puszczałbym swojemu najgorszemu wrogowi na torturach, tak - jestem strasznie brutalny

ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 4:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
No i LaBrie na żywo ... puszczałbym swojemu najgorszemu wrogowi na torturach, tak - jestem strasznie brutalny

Fakt facet nie wypada najlepiej, ale myślę, że gdyby stał cały koncert w jednym miejscu byłoby dużo lepiej z jego głosem, ale show by dużo na tym traciło. Podobno bywają też koncerty kiedy jest lepszy na albumach, ale zawsze jak już mają nagrywać to mu źle idzie. Uważam też, że w kawałkach gdzie musi śpiewać bardzo dobrze jest też dużo momentów krzykopodobnych, więc nie zawsze mu śpiewy dokońca wychodzą. Ten facet jest jak gościu śpiewający w operze-póki stoi nieruchomo śpiewa fantastycznie, ale jak zacznie się trochę ruszać to traci dużo z formy.

Cytat:
Ja sam mam dwie płyty, które sobie zanabyłem by zobaczyć co to jest ten supergenialny zespół.

Jakie jeśli można wiedzieć?
mazdah
+Redaktor

WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 5:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Train of thought, która bardzo lubię oraz images and words, za która przepadam już mniej. Obydwie są super, jako taki "dodatek napędzający".

Fajnie dodają energii przy robocie czy w aucie, natomiast nie przepadam za wsłuchiwaniem się w nie i rozpracowywaniem poszczególnych zagrywek.
To świetnie brzmi dopóki nie próbuję odgadywać w jakim metrum są grane poszczególne takty itp
Całkiem fajna, solidna acz trochę sterylna muzyka.
Bardzo lubię lekkość z jaką gra Mike Portnoy, chociaż nie jest moim ulubionym perkusistą ( wolę Johna Tempestę, Erica Singera czy Petera Chrissa ), z całego składu właśnie Portnoya darzę największą sympatią, mimo, że jestem basistą

ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 6:02    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Train of thought, która bardzo lubię oraz images and words, za która przepadam już mniej. Obydwie są super, jako taki "dodatek napędzający".

Obie ja także posiadam i rzeczywiście podobno najlepsze "Images and Words" jest gorsze niż późniejsze dzieła w stylu "Train of Thought" czy Six degrees
mazdah
+Redaktor

WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 6:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie wiem, mam dwie płyty i mi wystarcza Smile Po prostu nie moje klimaty. Próbowałem ostrożnie posłuchać Octavarium - nie udało się
Jednak najbardziej wchodzi mi skandynawski prog - Anekdoten, Landberk, Anglagard albo polskie Riverside ( zwłaszcza drugi album )

ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 6:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dużo nie straciłeś. Octavarium jest do dupy. Ogólnie to ten zespół jest spokojny na żywo (tak zmieniając temat) ale z żadnym z chłopaków z DT lepiej sie nie zakładać o nic głupiego. LaBrie odczul to na własnej skórze po tym jak został powalony przez Myunga w stylu wyjętym z footbalu amerykańskiego. Podobno ktoś założył się z Myungiem o kase, że tego nie zrobi, ale john to zrobił
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: