| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
torm ~user

Wysłany: Pią Cze 30, 2006 7:37 Temat wpisu: Jimi Hendrix |
|
|
"Geniusz gitary elektrycznej" - dla mnie nie tyle geniusz co po prostu gwiazdor i ćpun. Grał na stratach i za to respekt. Na koncertach sprzęgał gitary i podpalał je (siebie przy okazji też). Muzyka w sumie mało skomplikowana ale bardzo hmm... świeża? Jakby nie patrzeć to jego twórczością inspirowała się czołówka gitarzystów obecnego wieku. Chyba najbardziej znane kawalki to
Hey Joe, Purple Haze, Little Wing, Voodoo Child, Foxy Lady, Castles made of Sand.
Szkoda, że tak szybko odszedł bo mógł jeszcze sporo stworzyć, a jakie jest Wasze zdanie na temat jego osoby oraz muzyki?? |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 7:44 Temat wpisu: |
|
|
Chociaż do mnie jakoś nie docierają jego piosenki to wielki szacun dla niego. To właśnie jego twórczością zainspirowani są Red Hot Chili Peppers i wielu wielu innych których milusio mi sie słucha (lol)
A tak jako człowiek? Podobno kawał chuja z niego był ;P |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Dołączył: 19 Cze 2006 Wpisów: 129 Miasto: Puławy Kapela: Red Town Solówki: 2 |
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 9:23 Temat wpisu: |
|
|
Hendrix jest dla mnie kimś wielkim jeśli chodzi o gitary... tyle tylko powiem... bo chyba więcej nie trzeba
jego twórczość... lubie posłuchać czasem Hey Joe czy Crosstown Traffic... ale nie żebym specjalnie to jakoś faworyzował  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
tage_01 ~user

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 12:11 Temat wpisu: |
|
|
ok muzyke ma fajna ale kims wielkim dla mnie nie jest _________________ ..::METALLICA::.. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Lip 29, 2006 11:46 Temat wpisu: |
|
|
A ja niedawno zakupiłem 2 płytowe wydanie dvd "A film about Jimi Hendrix", cała jego biografia, wywiady z muzykami, przyjaciolmi i rodziną. Jak ktoś chce sie dowiedziec czegoś wiecej niż oglądanie jego koncertu z woodstocku to polecam . A, no i w filmie pokazane sa tez niektore fajne akcje np. jak hendrix podpala gitare, albo jak rucha wzmacniacz
Cena: 59.90 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 12:07 Temat wpisu: |
|
|
Wielu zarzuca Jimiemu, że techniczie wcale nie był wielkim wymiataczem. Faktycznie - technicznie żadna rewelacja... Ale chodzi o to, co Jimi odkrył i co stworzył. Dla mnie to legenda - bez niego gitara elektryczna nie byłaby tym, czym jest dzisiaj...  _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Lip 29, 2006 12:17 Temat wpisu: |
|
|
| tych "wielu" którzy zarzucaja prymitywnośc to w wiekszosci głupie dzieci które mysla, ze pozjadały wszystkie rozumy. Hendrix stworzył z gitary instrument solowy, nie brzdąkał grzecznie na akustykach jak to robiło większość "rockowych" kapel. To co tworzył musiało być proste żeby dało podwaliny pod dzisiejszą muzykę. Wielu mądrych gitarzystów naszych czasów bierze z niego inspiracje. |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 3:40 Temat wpisu: |
|
|
Zgadzam się!  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
tage_01 ~user

|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 5:05 Temat wpisu: |
|
|
| torm napisało: | | tych "wielu" którzy zarzucaja prymitywnośc to w wiekszosci głupie dzieci które mysla, ze pozjadały wszystkie rozumy. Hendrix stworzył z gitary instrument solowy, nie brzdąkał grzecznie na akustykach jak to robiło większość "rockowych" kapel. To co tworzył musiało być proste żeby dało podwaliny pod dzisiejszą muzykę. Wielu mądrych gitarzystów naszych czasów bierze z niego inspiracje. |
nie biore tego do siebie bo nic mu nie zarzucam ale czy koniecznie musiales dodac 'glupie'?? zrozum ze Ty masz swoje zdanie i te dzieci tez maja swoje zdania. uszanuj to. _________________ ..::METALLICA::.. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:21 Temat wpisu: |
|
|
| gadanie nie poparte wiedzą jest głupie (najczęściej zresztą nie jest to własne zdanie na ten temat, tylko gdzies zaslyszane od innych). A więc i osoba która się wypowiada w temacie o którym niewiele wie, jest głupia, ot co. A, że większość z tych osób to "mózgi" które wyszly z podstawowki, to napisałem, że głupie dzieci. |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 10:02 Temat wpisu: |
|
|
No no, bo zaraz sie pobiją  |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 10:18 Temat wpisu: |
|
|
No cóż... po prostu Hendrix wzbudza emocje  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 12:41 Temat wpisu: |
|
|
| w sumie to nie dotyczy hendrixa ale kazdej innej osoby o ktorej sie za mało wie, a rzuca mięsem. |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 7:05 Temat wpisu: |
|
|
Purple Haze wymiata! Hendrix jest jednym z najlepszych gitarzystów jakich znam  _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
Dante ~user
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 10:05 Temat wpisu: |
|
|
Jak dla mnie Hendrix był wielkim gitarzystą i basta. Jego ponoć niski poziom techniczny chce dzisiaj wielu osiągnąć do tego ta łatwość w prowadzeniu gitary. Wtedy faktycznie to wyglądało inaczej...
co by nie mówić, to że nazwisko Hendrix znają niemal wszyscy już o czymś świadczy. _________________ "Większość ludzi nie rozpoznałaby dobrej muzyki nawet jakby do nich podeszła i ugryzła ich w dupę" / Frank Zappa |
|
|
|
|
|
|
|