Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Korn Unplugged

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zupa
~user

Wpisów: 324
Miasto: Łódź
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Nie Mar 18, 2007 9:26    Temat wpisu: Korn Unplugged  Zacytuj zaznaczone      

Słyszeliście już? Jak wam sie podobało? Smile

Moim zdaniem to jedna z tych płytek które po prostu trzeba usłyszeć, nie ważne czy lubi sie korna czy nie. Piosenki są jeszcze bardziej schizowate w akustycznej wersji Miodzio, mi sie bardzo podoba

YouTube:
http://youtube.com/watch?v=ICtOFqLXAi0
http://youtube.com/watch?v=Rr-p2a0cSOw
http://youtube.com/watch?v=n-x22guDp9A
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 349
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Pon Mar 19, 2007 11:53    Temat wpisu: Re: Korn Unplugged  Zacytuj zaznaczone      

Te piosenki nabierają zupełnie nowego brzmienia. O ile covery nie za bardzo mi przypadły do gustu, to autorskie całkiem ciekawie brzmią. Pierwsza piosenka usłyszana w radiu....oczywiście nie pamiętam tytułu, ale w teledysku zdaje się leciał pocisk.... powaliła mnie na kolana. Imho bez głosu tej dziewczynki mogło by się obyć
~user

Wpisów: 4
Miasto: Kraków
Kapela: Feyd
WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 8:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Koncert fajny. Ale na kolana mnie nie powalił. Choć zastosowane instrumentalia czasami tak. Sam nie wiedziałem na czym to sie da grać Smile Kawałek o którym pisał przedmówca, czyli Freak on a leash prawde mówiąc mnie sie średnio podoba. Może to przez tą zawodzącą Amy Lee (fanów przepraszam ale tak uważam) za którą nie przepadam. Dla mnie topowe są wykonania Got the Life, Twisted Transisor, Make me Bad, Throw me Away. Ale koncert zobaczyc trzeba Smile

ps. Johnatan Davis w wersji "Jestem łagodny jak baranek" w wywiadach to tez ciekawe zjawisko Smile

~user

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 10:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dla mnie koncert unplugged w wykonaniu kapeli numetalowej traci kiczem, a w przypadku korna nie dostrzegam tutaj zadnych pozytywów Wokal davisa jest fajny ale w polaczeniu z mocnym gitarowym pierdolnięciem, a nie z murzynskimi bębenkami czy tamburynem, do tego jest to zajebiscie beznadziejnie polaczone w jedna calosc, takze calosc brzmi jakby ktos obdzierał kota ze skóry, a nie grał muzyke. W zasadzie jest to najgorszy koncert unplugged jaki w zyciu widzialem, panowie wogole nie powinni sie brac za cos co nie jest w ich klimacie. Mam tylko nadzieje, ze inne metalowe kapele nie wpadna na rownie zenujacy pomysl.
Ogląda profil użytkownika   
zupa
~user

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Wto Kwi 10, 2007 3:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Twisted Transisor

Kałowe troche było, zresztą oryginał też Got the Life, Make me Bad (z The Cure), Creep (kołwer Radiohead), Falling away from me, Throw me away i przede wszystkim LOVE SONG - jest niezłe Smile

Cytat:
Dla mnie koncert unplugged w wykonaniu kapeli numetalowej traci kiczem, a w przypadku korna nie dostrzegam tutaj zadnych pozytywów Wokal davisa jest fajny ale w polaczeniu z mocnym gitarowym pierdolnięciem, a nie z murzynskimi bębenkami czy tamburynem, do tego jest to zajebiscie beznadziejnie polaczone w jedna calosc, takze calosc brzmi jakby ktos obdzierał kota ze skóry, a nie grał muzyke. W zasadzie jest to najgorszy koncert unplugged jaki w zyciu widzialem, panowie wogole nie powinni sie brac za cos co nie jest w ich klimacie. Mam tylko nadzieje, ze inne metalowe kapele nie wpadna na rownie zenujacy pomysl.

Confused

Za kare wykluczam cie z naszej bandy. Nie bedziesz już budował z nami bazy na drzewie
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
torm
~user

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Wto Kwi 10, 2007 3:46    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

to ja ci nie dam moich pokemonów do zabawy!
ioper11
~user

Wpisów: 143
Kapela:
WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 7:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wszystko cool, ale jedna rzecz mi sie nie podoba. Jest tylko jedna piosenka gdzie się da znieść beczenie Davisa. Ta piosenka to Coming Undone
Kisioł
~user

Wpisów: 78
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 3:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie ma już filmików.
haxigi
~user

Wpisów: 5
WpisWysłany: Pon Kwi 21, 2008 3:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no według mnie torm się kompletnie nie zna, albo jest takim metalem jak koń z klapkami na oczach. Całkiem fajnie, że mogli wydać unplugged, troche "inności" i łagodnej wersji ich piosenek nie zaszkodzi, a nie tylko ciężkie riffy (chociaż te w wykonaniu KoRna są cudowne Smile ). Nie wiem czy słyszeliście Dirty w wersji unplugged. Na płycie jej nie ma, bo davis stwierdził, że do dupy wyszło, chociaż mnie się podobało Smile
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: