Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Korpiklaani

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Elstan
~user

Wpisów: 4
WpisWysłany: Pią Cze 27, 2008 8:28    Temat wpisu: Korpiklaani  Zacytuj zaznaczone      

Kolejny skandynawski zespół pochodzący ze Szwecji, która jest znana ze swych szczególnych wykonawców np. Lordi czy Nightwish.

Aktualni członkowie
Jonne Järvelä
Kalle Savijärvi
Jarkko Aaltonen
Matti Johansson
Jaakko Lemmetty
Juho Kauppinen

Gatunkiem przewodnim jest Folk metal. Niemalże we wszystkich płytach
Spirit of the Forest (2003)
Voice of Wilderness (2005
Tales Along This Road (2006)
Tervaskanto (2007)
Korven Kuningas (2008)

można usłyszeć charakterystyczną melodię skrzypiec lecz, nie taką jak w operze lub filharmoniii. Razem z wokalem , który jest śpiewany w niezwykle róznorodnych tonach tworzy odzielną cześc piosenek, które mogą na poczatku przypominać troche ,,góralskie". Lecz z oporem słychając np. ,,Beer Beer" , ,, Happy Litlle Boozer" lub ,,Wooden Pints" można ze spokojem przyjąć do swojej listy odtwarzania w Winamp-ie. Tyle z mojej strony, zapraszam do dzielenia się refleksjami.

Ostatnio zmieniony przez Elstan dnia Sob Cze 28, 2008 9:37, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika   
sledz
+Redaktor

Wpisów: 148
Miasto: Poznań
WpisWysłany: Pią Cze 27, 2008 11:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

INSANE! Wooden Pints to majstersztyk, zarówno rewelacyjny i jednocześnie chory teledysk, jak i zapadająca w ucho melodia i całość kawałka. Poza tym świetnym utworem przesłuchałem kilka innych, ale nie trafiły do mnie. Z resztą ja takiej muzy nie słucham

Wpisów: 79
Miasto: Kraków
Solówki: 1
WpisWysłany: Sob Lip 05, 2008 4:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Korpiklaani jest z Finlandii, a nie ze Szwecji. Fajna muzyka, ale z gatunku Folk Metal to jakoś bardziej wolę (także fińskie) Ensiferum.
Ogląda profil użytkownika   
;..;Lunatyk;..;
~user

Wpisów: 34
Miasto: Łódź
WpisWysłany: Sro Sie 13, 2008 1:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Finntroll, Ensiferum, Koorpiklaani sa zajebiste. najbardziej z tej trójki lubie bana... yyyy.. Finntrolla. Bo jest zajebisty bo zaiste taki jest. lol. btw jak mozna nie widziec że Korpiklaani jest z Finlandii? A tak szezej z folkowych niekoniecznie fińskich zespołów to swietny jest Svartsot (Dania), Finsterforst (Niemcy), Kromlek (Niemcy) Otyg (Szwecja). Ogólnie cały folk metal jest zajebisty. Pagan Metal też. W sumie bitewny metal tez jest fany. Ogólnie metal rzadzi. Mój bas tez rządzi. lol.
Strona 1 z 1

Skocz do: