| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 4:33 Temat wpisu: |
|
|
A ja nie rozumiem tekstów chewi metalowych kapel które ograniczają sie do wyrazów "smierc", "szatan", "krew" i "belzebub"  |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 4:34 Temat wpisu: |
|
|
Ja też nie rozumiem takich kapel ;P _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 11:51 Temat wpisu: |
|
|
Zupa to co z tymi skanami dziennikow?
PS: teksty HM sa zajebiste, generalnie nikt nie wie i nie rozumie co jest spiewane ale wszyscy ciesza morde i nie oszczedzaja sie w POGO  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 9:09 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Zupa to co z tymi skanami dziennikow? |
Koleżanka która miała tą książke ... juz nie jest moją koleżanką suka jedna
| Cytat: | | PS: teksty HM sa zajebiste, generalnie nikt nie wie i nie rozumie co jest spiewane ale wszyscy ciesza morde i nie oszczedzaja sie w POGO |
Przecież oni wtedy nie są sobą, wychodzą z nich ukryte bestie  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Sty 26, 2007 2:47 Temat wpisu: |
|
|
| co to HM? |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 4:02 Temat wpisu: |
|
|
Heavy Metal.
Ale nie kazda kapela taka jest Raiq, wy naprawde świetnie gracie i daleko wam do tego typu kiełbasy  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 7:49 Temat wpisu: |
|
|
hahaha kielbasy hmmm ciekawe stwierdzenie nie no infinity gra zajebiscie trzeba im to przyznac hahaha oni graja MHM ( dla niewtajemniczonych Melodic Heavy Metal )  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Sty 26, 2007 8:20 Temat wpisu: |
|
|
| tak. oni sa zaszufladkowani. |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 11:12 Temat wpisu: |
|
|
Dzięki Aczkolwiek z tym zaszufladkowaniem to sobie wypraszam ;P
Na naszych koncertach faktycznie pogo raczej nie uświadczysz (tzn. zdarza się bardzo rzadko) i w sumie się cieszę, bo to oznacza (a przynajmniej tak to sobie tłumaczę ;P ), że ludzie _słuchają_ nas, zamiast trzepać łbem ;D Z drugiej strony, jak już jest pogo to się w duchu cieszę, że się ludzie dobrze bawią Hyhy... po prostu umiem sobie zawsze dobrze wytłumaczyć zaistniałą sytuację
Ale mimo komplementów w stronę Infinity, swojego zdania o Nirvanie nie zmieniłem ;P I w szczególności jestem ciekaw, co może się podobać w tym nagraniu koncertowym z Red Hotami, którego wg mnie po prostu nie da się słuchać!  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 10:50 Temat wpisu: |
|
|
Nirvana to po prostu ćpuńsko-brudno-agresywny punk rock, który nie zachwyca mnie ani solówkami (bo głównie ich nie ma) ani riffami (początkujący gitarzysta wszystko zagra) ale szczerością wokalisty, niezrozumiałymi tekstami (reszta członków zespołu tez czasem nie wiedziała o czym śpiewa ) i hardkorowo-destrukcyjnym klimatem Nirvana wbiła sie na szczyt nie dzięki temu ze zachwyciła wszystkich muzyków na świecie tylko dlatego ze swoją muzyką 'nasrała' tym wszystkim muzycznym recenzentom do uszu i grała właściwie to co chciała a nie to co ludzie chcieli usłyszeć Niektórym sie to spodobało, niektórym nie, ja tam poczułem ten styl
Mało to razy MTV chciało zmienić ich wizerunek, teksty ich piosenek, teledyski? W Dziennikach był nawet skan listu wysłanego do "eMpTV" (od MTV, pusta telewizja) ze jesli nie chcą to nie muszą ich puszczać i pokazywać, z dopiskiem "pieprzcie sie, przetrwamy bez was" Nirvana moim zdaniem zawsze zostanie symbolem takiego brudnego, emocjonalnego buntu  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Sty 27, 2007 11:01 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | | Nirvana to po prostu ćpuńsko-brudno-agresywny punk rock, który nie zachwyca mnie ani solówkami (bo głównie ich nie ma) ani riffami (początkujący gitarzysta wszystko zagra) |
tzw. grunge |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 5:09 Temat wpisu: |
|
|
Brawo, torm dostaje lizaka. inni nie wiedzieli  |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 5:42 Temat wpisu: |
|
|
Nooo w sumie to nie można się z Tobą nie zgodzić, zupa. Wcale nie zamierzam podważać, iż Nirvana wniosła do rynku muzycznego coś zupełnie nowego (choć w sumie nie do końca rozumiem, jak oni na ten rynek weszli ;P ). OK, dalsza dyskusja byłaby już tylko wymianą subiektywnych upodobań, a o gustach ponoć się nie dyskutuje...  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 9:56 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | jak oni na ten rynek weszli |
A to jest zagadka, w sumie Seattle to straszna dziura... |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 349 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 10:31 Temat wpisu: |
|
|
| torm napisało: | | Jakby nie patrzeć to Kombajn był ćpunem jakich mało i ciągle chciał popełniać samobójstwo. Według mnie to nie jego żona, ale jego chora głowa odebrała mu życie. |
To nie tak do końca. Ludzie, którzy go znali osobiście zgodnie twierdzili, że NIE JEST typem samobójcy. Poza tym za bardzo kochał swoją córkę, żeby się zabić. Oczywiście wszystko jest możliwe, jednak wg mnie samobójstwo jest najmniej prawdopodobną wersją wydarzeń. Jest zbyt wiele dowodów świadczących o tym, że było to morderstwo. A co do tematu - również uważam, że Nirvana to jeden z najlepszych zespołów, jaki kiedykolwiek powstał. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|