Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Kurt Cobain, Nirvana
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
torm
~user

Wpisów: 270
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 10:47    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Wiesz, ja nie wiem jaki to jest "typ samobojcy", czlowiek ktory chce sie zabic z reguly nikomu o tym nie mowi i zazwyczaj dla calego otoczenia jest to szok, gdy koles strzela sobie w banke.
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 348
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 3:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

torm napisało:
Wiesz, ja nie wiem jaki to jest "typ samobojcy", czlowiek ktory chce sie zabic z reguly nikomu o tym nie mowi i zazwyczaj dla calego otoczenia jest to szok, gdy koles strzela sobie w banke.

Nie zawsze. Czasem widać, że ten kolo się zajebie prędzej, czy później. W każdym razie jest za dużo niejasności i za dużo dowodów na to, że nie było to samobójstwo

~user

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 9:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Coraz bardziej zaczynam wierzyć że jednak ktoś mu w tym pomógł.
Podobno w chwili śmierci był tak naćpany że nie mógł by unieść strzelby i nacisnąć na spust, a co dopiero wycelować sobie w głowe. Dużo tego, faktycznie.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Juhas
+Redaktor

WpisWysłany: Pon Kwi 09, 2007 10:12    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

zupa napisało:
Coraz bardziej zaczynam wierzyć że jednak ktoś mu w tym pomógł.
Podobno w chwili śmierci był tak naćpany że nie mógł by unieść strzelby i nacisnąć na spust, a co dopiero wycelować sobie w głowe.

On miał dawkę 3-krotnie przekraczającą dawkę śmiertelną. Po takiej ilości człowiek nawet nie jest w stanie....uwaga....wyjąć strzykawki z ręki(nawet taki ćpun jak Cobain). Tymczasem, gdy go znaleźli, rękawy miał opuszczone, a "sprzęt" do brania leżał kulturalnie z boku, ładnie złożony. Po jego śmierci ktoś jeszcze płacił jego kartą. To się skończyło, gdy ujawniono, że go znaleźli. Odciski z broni nie były sprawdzone. Policja zobaczyła karabin i list i z prostego rachunku im wyszło, że karabin+ciało+list = samobójstwo. Odciski zostały zbadane dopiero po 3 miesiącach i były w ogóle nieczytelne...
Zresztą mógłbym o tym gadać godzinami , więc po prostu polecam przeczytać coś, lub obejrzeć. Polecam film: "Kurt i Courteney", książkę: "Kto zabił Kurta Cobaina", a także "Przewodnik po sprawie Kurta Cobaina"(czy jak to się nazywało) autorstwa Toma Granta.

~user

Wpisów: 17
Miasto: Warszawa
WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 9:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

u mnie muzyka to podstawowa substancja życiowa, zaraz po jedzeniu, bez tego nie można żyć
Juhas
+Redaktor

WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 9:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

NiCO ROBiN napisało:
u mnie muzyka to podstawowa substancja życiowa, zaraz po jedzeniu, bez tego nie można żyć

Zgadzam się całkowicie. Tylko w muzyce nadzieja Smile

~user

WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 10:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

myślę, że nie tylko ja tak sądzę Very Happy ale muzyka to coś naprawdę wspaniałego, nie chce tu obrażać nikogo, ale współczuje osobom słuchającym techno, bo nie uważam tego za muzykę
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 549
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 10:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no brawo wreszcie ktos to tu napisal NiCO ROBIN pozdro dla Ciebie hahahaha wiecie co mnie najbardziej zastanawia? To ze przez cala taka durna pioseneczke techno leci ten sam rytm z niekiedy jakimis wstawkami zrobionymi na klawiszach, ktore ludzie wykorzystuja pozniej w tych tzw przez nich mixach a generalnie nie maja zielonego pojecia o muzyce... poffff i jeszcze na dodatek niekiedy nazywaja sie muzykami hahahaha nie no prosze... A ludzie do tego sie super bawia... Nie mowie juz nic o Hip Hopie gdzie jest stale ten sam rytm.... bezsensu.... od razu widac ze muzyka dla wykolejencow i bezmozgow. nie obrazajac niczyich uczuc ale ja tak uwazam. SOrry jesli kogos urazilem...
~user

WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 10:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

chociaż taka osoba, co słucha techno, może np. pracować w pokrewnych sobie zawodach, np. operator młota pneumatycznego...
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 549
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 8:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

albo konserwator powieszchni plaskich (ciec) hahahaha
+Redaktor

WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:14    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
Nie mowie juz nic o Hip Hopie gdzie jest stale ten sam rytm.... bezsensu.... od razu widac ze muzyka dla wykolejencow i bezmozgow. (...)

Nie generalizuj aż tak mocno. Owszem - większość hh taka jest(przynajmniej wg rockowców i metali ), ale przypomnij sobie np. Kalibra. Poza tym trafiają się jeszcze czasami jakieś kawałki hh na poziomie.
Albo taki np. Eminem. Co o nim sądzicie?

~user

WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Eminem... nie wypowiadam się, jak to mówią jeden woli kwiatki, inny córkę ogrodnika:p
8ystry
~user

Wpisów: 81
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:16    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

W sumie zgodzę się z poprzednikami :F
nastało pokolenie techno trance dance, a ta muzyka ich "otumania" (łohohoh jakie ja rzeczy pisze) stoję sobie kulturalnie w tramwaju... a koło mnie dziewczyna.. dost atrakcyjna i 20 min. ze słuchawek się niesie umcy umcy umcy umcy. Jeszcze nie trawie tego jak ktoś twierdzi że to jest jedyny słuszny gatunek "muzyki" i świata poza tym nie widzi.... a gdzie przesłanie, gdzie tekst?
umcy umcy umcy umcy "i białe rękawiczki" omfg

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
a generalnie nie maja zielonego pojecia o muzyce... poffff i jeszcze na dodatek niekiedy nazywaja sie muzykami hahahaha nie no prosze... ...

a generalnie to muzyka nie jest kanonem i kazdy moze sobie robic co chce i jak chce, nawet jesli nie za bardzo sie orientuje w samej teorii, nieprawdaż?
8ystry
~user

Wpisów: 81
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:30    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
kazdy moze sobie robic co chce

ale nie opadają Ci ręce jak widzisz ludzi przekonanych, że coś jest dobre i nie odpuszczają? Ja rozumiem wpada w ucho, czyli jest po prostu fajne, ale poziom zaawansowania przytłacza...

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: