Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
MetallicA
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lordlolek
~user

Wpisów: 31
WpisWysłany: Sro Maj 02, 2007 10:50    Temat wpisu: MetallicA  Zacytuj zaznaczone      

bardzo się zdziwiłem że pośród tylu zespołów metalowych i rockowych nie znalazła się MetallicA. byc moze to moje przeoczenie ale nie sądze.
chciałbym więc zacząc dyskusje o tym (moim zdaniem) genialnym zespole (moim ulubionym)

~user

Wpisów: 146
Miasto: Łódź
Kapela:
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 2:47    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

szczerze co o nich myśle? nie lubie ich

Ostatnio zmieniony przez ioper11 dnia Czw Gru 27, 2007 3:54, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika   
Capricorn
+Redaktor

Wpisów: 77
Miasto: Łask
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 9:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Metallica to może kidyś coś znaczyła, teraz to kupa g.... po prostu jak wiele innych kapelek ciągnących druty swoim wydawcom. Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej niestety potem już tylko pasmo shitu. Mam do nich respekt tylko ze względu na to ze mieli ogromny wkład w rozwój muzyki metalowej niestety za sprzedajność i granie pod publiczkę mają wielki minus i tyle.
~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 9:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

K\d{4}, to jest śmieszne. Wszyscy na nich plują za kilka ostatnich płyt i to ma się nazywać graniem pod publiczkę?

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 10:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z st. anger też kilka kawałków było dobrych - nie ten klimat co kiedyś ale dawało się tego posłuchać Smile

Poza tym jak można mówić że Metallica posysa... Przecież gdyby nie oni nie słuchalibyście teraz ciężkiej muzyki. Można powiedzieć ze to oni wylansowali ten rodzaj muzy. Moim zdaniem teraz nie grają pod publiczkę - materiał z st.anger jest zajebiście ostry. Graliby pod publikę gdyby nagrali całą płytę wyciskaczy łez a nie taką napierdalankę

Metallica to zespół którego raczej nie trzeba oceniać - żywa legenda

Btw. przy 'Nothing else matters' można zrobic z dziewczynami wszystko
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
spleen
~user

Wpisów: 129
Miasto: Puławy
Kapela: Red Town
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 10:39    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja Metallicę cenię i szanuję za wszystko, co do tej pory zrobili, lubię posłuchać klasyki w ich wykonaniu... ale nie trawię obecnego basisty

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 8:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

zupa napisało:
Można powiedzieć ze to oni wylansowali ten rodzaj muzy.

Pomijając Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC, to faktycznie mozna tak powiedziec

zupa napisało:
Materiał z st.anger jest zajebiście ostry. Graliby pod publikę gdyby nagrali całą płytę wyciskaczy łez a nie taką napierdalankę

Numetalowe, bezsolówkowe klimaty, do tego ciagnace sie po 6-7 minut. Ja osobiście wyłaczyłem płyte po Invisible Kid..

Capicorn napisało:
Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej

heh w miedzy czasie bylo jeszcze And Justice for All... ale tak czy inaczej podzielam twoje zdanie. Metallici da sie sluchac do czarnego albumu włącznie.
ioper11
~user

Wpisów: 146
Kapela:
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 10:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

[quote=torm]Pomijając Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC, to faktycznie mozna tak powiedziec [/quote]
No właśnie. Wyróznił bym tu Judas Priest, bo to oni byli pierwszym metalowym zespołem w ukształtowanej jego formie. Ale mnie (nie zjedźcie mnie) Metalicca mi się nie podoba od poczatku
lordlolek
~user

WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 10:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Metallica to może kidyś coś znaczyła, teraz to kupa g.... po prostu jak wiele innych kapelek ciągnących druty swoim wydawcom. Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej

to typowa oznaka typowego "trash metalowca" Smile te albumy o których napisałes były typowe "trash metale" potem zmieniali swoją muzyke.

czytałem na jednej stronie że metallica "to jeden z najbardziej kontrowersyjnych zespołów metalowych" i rzeczywiście! w albumie "load" jest wszystko! np. mama said ma kawałki country! reload to cieżkie i nie szybkie granie, tak naprawde do MoP zakończyli ere trash metalu, i w black albumie zaczeli robic eksperymenty. ja osobiscie bardzo lubie Metallice i jest to mój ulubiony zespół. najgorze albumy ich to wg mnie garage inc. (chociaż "wiskey..." jest zajefajne) i st. anger.
metallica niedługo wyda nowy album... załóże sie że jak zawsze mnie zaskoczązaskoczą.

~user

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 10:46    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Pamiętam jak torm kiedyś rajcował się S&M Metallici Ale teraz sie wypiera
Cytat:
Metalicca mi się nie podoba od poczatku

Load i Reload to już zupełnie inny klimat a posłuchać można.

[ Dodano: Minutę temu ]
Cytat:
ale nie trawię obecnego basisty

Why not... Wczuł się w klimat moim zdaniem. Po Jasonie i Cliffie wiadomo było że wszyscy będą krytykować każdego ich nowego basistę, troche trudne zadanie ma chłopak.
lordlolek
~user

WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 11:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

zupa napisało:
Why not... Wczuł się w klimat moim zdaniem. Po Jasonie i Cliffie wiadomo było że wszyscy będą krytykować każdego ich nowego basistę, troche trudne zadanie ma chłopak.

eee... nie mów... cliff to był świetny basista, jason gorszy ale też fajny, a ten najnowszy qrna to jakiś palant za przproszeniem. metallica, owszem - ścieła włosy, kirk tam jakieś kolczyki, lars też (i to w dziwnych miejscach[au!] Surprised ) ale żaden z nich nie chodzi qrde w różowych spodenkach, i nie wychodzi na zdjęciach jak małpa! Confused

~user

Wpisów: 13
WpisWysłany: Sro Gru 26, 2007 6:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Metallica jest świetnym zespołem, imho nawet St. Anger jest dobrą płytą, choć do ideału dużo jej brakuje. Moim zdaniem to, że ich muzyka się zmienia to nie znaczy, że robią wszystko pod dyktando producenta. Przecież chyba lepiej się rozwijać, aniżeli grac to samo przez przeszło 20 lat...
Saddam89
~user

Wpisów: 15
Miasto: Kolbuszowa
WpisWysłany: Czw Gru 27, 2007 3:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A słuchali cię singla nagranego przez Metalliac’e akustycznie…? To jest dopiero czad… tam dopiero słychać ze chłopaki nie robią piosenek pod publikę, ale fajnie się bawią...
~user

Wpisów: 16
Miasto: Białystok
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 4:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

hmm.. chyba jestem zbyt uniwersalny muzycznie, by moc obiektywnie wyrazic sie na temat metallici, ale mysle, ze kazda plyta miala cos w sobie i byly kawalki lepsze i gorsze, przeciez to tylko ludzie, a nie maszyny..
Poza tym bardzo lubie grac na gitarce kawalki metallici :d

~user

Wpisów: 11
Miasto: Jelenia Góra
Kapela: DEEP THROAT
WpisWysłany: Sob Sty 12, 2008 1:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

MetallicA największym zespołem w świecie jest. Amen.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: