| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lordlolek ~user
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 10:50 Temat wpisu: MetallicA |
|
|
bardzo się zdziwiłem że pośród tylu zespołów metalowych i rockowych nie znalazła się MetallicA. byc moze to moje przeoczenie ale nie sądze.
chciałbym więc zacząc dyskusje o tym (moim zdaniem) genialnym zespole (moim ulubionym) _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 2:47 Temat wpisu: |
|
|
szczerze co o nich myśle? nie lubie ich
Ostatnio zmieniony przez ioper11 dnia Czw Gru 27, 2007 3:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 9:32 Temat wpisu: |
|
|
Metallica to może kidyś coś znaczyła, teraz to kupa g.... po prostu jak wiele innych kapelek ciągnących druty swoim wydawcom. Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej niestety potem już tylko pasmo shitu. Mam do nich respekt tylko ze względu na to ze mieli ogromny wkład w rozwój muzyki metalowej niestety za sprzedajność i granie pod publiczkę mają wielki minus i tyle. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 9:36 Temat wpisu: |
|
|
K\d{4}, to jest śmieszne. Wszyscy na nich plują za kilka ostatnich płyt i to ma się nazywać graniem pod publiczkę?  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 10:37 Temat wpisu: |
|
|
Z st. anger też kilka kawałków było dobrych - nie ten klimat co kiedyś ale dawało się tego posłuchać
Poza tym jak można mówić że Metallica posysa... Przecież gdyby nie oni nie słuchalibyście teraz ciężkiej muzyki. Można powiedzieć ze to oni wylansowali ten rodzaj muzy. Moim zdaniem teraz nie grają pod publiczkę - materiał z st.anger jest zajebiście ostry. Graliby pod publikę gdyby nagrali całą płytę wyciskaczy łez a nie taką napierdalankę
Metallica to zespół którego raczej nie trzeba oceniać - żywa legenda
Btw. przy 'Nothing else matters' można zrobic z dziewczynami wszystko  |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Dołączył: 19 Cze 2006 Wpisów: 129 Miasto: Puławy Kapela: Red Town Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 10:39 Temat wpisu: |
|
|
Ja Metallicę cenię i szanuję za wszystko, co do tej pory zrobili, lubię posłuchać klasyki w ich wykonaniu... ale nie trawię obecnego basisty  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 8:22 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | | Można powiedzieć ze to oni wylansowali ten rodzaj muzy. |
Pomijając Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC, to faktycznie mozna tak powiedziec
| zupa napisało: | Materiał z st.anger jest zajebiście ostry. Graliby pod publikę gdyby nagrali całą płytę wyciskaczy łez a nie taką napierdalankę  |
Numetalowe, bezsolówkowe klimaty, do tego ciagnace sie po 6-7 minut. Ja osobiście wyłaczyłem płyte po Invisible Kid..
| Capicorn napisało: | | Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej |
heh w miedzy czasie bylo jeszcze And Justice for All... ale tak czy inaczej podzielam twoje zdanie. Metallici da sie sluchac do czarnego albumu włącznie. |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:06 Temat wpisu: |
|
|
[quote=torm]Pomijając Iron Maiden, Judas Priest czy AC/DC, to faktycznie mozna tak powiedziec [/quote]
No właśnie. Wyróznił bym tu Judas Priest, bo to oni byli pierwszym metalowym zespołem w ukształtowanej jego formie. Ale mnie (nie zjedźcie mnie) Metalicca mi się nie podoba od poczatku |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:17 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Metallica to może kidyś coś znaczyła, teraz to kupa g.... po prostu jak wiele innych kapelek ciągnących druty swoim wydawcom. Dla mnie metallica skończyła się na Master of puppets no i może pare kawałków z czarnej |
to typowa oznaka typowego "trash metalowca" te albumy o których napisałes były typowe "trash metale" potem zmieniali swoją muzyke.
czytałem na jednej stronie że metallica "to jeden z najbardziej kontrowersyjnych zespołów metalowych" i rzeczywiście! w albumie "load" jest wszystko! np. mama said ma kawałki country! reload to cieżkie i nie szybkie granie, tak naprawde do MoP zakończyli ere trash metalu, i w black albumie zaczeli robic eksperymenty. ja osobiscie bardzo lubie Metallice i jest to mój ulubiony zespół. najgorze albumy ich to wg mnie garage inc. (chociaż "wiskey..." jest zajefajne) i st. anger.
metallica niedługo wyda nowy album... załóże sie że jak zawsze mnie zaskoczązaskoczą.  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:46 Temat wpisu: |
|
|
Pamiętam jak torm kiedyś rajcował się S&M Metallici Ale teraz sie wypiera
| Cytat: | | Metalicca mi się nie podoba od poczatku |
Load i Reload to już zupełnie inny klimat a posłuchać można.
[ Dodano: Minutę temu ]
| Cytat: | | ale nie trawię obecnego basisty |
Why not... Wczuł się w klimat moim zdaniem. Po Jasonie i Cliffie wiadomo było że wszyscy będą krytykować każdego ich nowego basistę, troche trudne zadanie ma chłopak. |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 11:07 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | | Why not... Wczuł się w klimat moim zdaniem. Po Jasonie i Cliffie wiadomo było że wszyscy będą krytykować każdego ich nowego basistę, troche trudne zadanie ma chłopak. |
eee... nie mów... cliff to był świetny basista, jason gorszy ale też fajny, a ten najnowszy qrna to jakiś palant za przproszeniem. metallica, owszem - ścieła włosy, kirk tam jakieś kolczyki, lars też (i to w dziwnych miejscach[au!] ) ale żaden z nich nie chodzi qrde w różowych spodenkach, i nie wychodzi na zdjęciach jak małpa!  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
Ramirez ~user
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 6:34 Temat wpisu: |
|
|
| Metallica jest świetnym zespołem, imho nawet St. Anger jest dobrą płytą, choć do ideału dużo jej brakuje. Moim zdaniem to, że ich muzyka się zmienia to nie znaczy, że robią wszystko pod dyktando producenta. Przecież chyba lepiej się rozwijać, aniżeli grac to samo przez przeszło 20 lat... |
|
|
|
|
|
|
Saddam89 ~user

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 3:23 Temat wpisu: |
|
|
A słuchali cię singla nagranego przez Metalliac’e akustycznie…? To jest dopiero czad… tam dopiero słychać ze chłopaki nie robią piosenek pod publikę, ale fajnie się bawią... _________________ "... przepłynąć poprzez tęczę na jej nieznany drugi brzeg" |
|
|
|
|
|
|
konane1992 ~user

|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 4:33 Temat wpisu: |
|
|
hmm.. chyba jestem zbyt uniwersalny muzycznie, by moc obiektywnie wyrazic sie na temat metallici, ale mysle, ze kazda plyta miala cos w sobie i byly kawalki lepsze i gorsze, przeciez to tylko ludzie, a nie maszyny..
Poza tym bardzo lubie grac na gitarce kawalki metallici :d _________________ Washburn A20 + Roland Cube 30x |
|
|
|
|
|
|
Ramcel ~user
Dołączył: 11 Sty 2008 Wpisów: 11 Miasto: Jelenia Góra Kapela: DEEP THROAT
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 1:42 Temat wpisu: |
|
|
MetallicA największym zespołem w świecie jest. Amen. _________________ DEEP THROAT - Sex & Drugs & Rock'n'Roll |
|
|
|
|
|
|
|