|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 2:27 Temat wpisu: Natural Dread Killaz i płyta "Naturalnie" |
|
|
Słyszałem o zespole dosyć dużo, jednak nigdy nie potrafiłem się zebrać, by zakupić krążek i móc przesłuchać. Dopiero zeszłoroczny festiwal Woodstoock przekonał mnie, że jednak chyba warto wydać te parę groszy i sięgnąć po tę pozycję. Nie ma się za bardzo rozpisywać na temat historii zespołu. Ciekawym wydaje się być fakt, że słąwę zespołowi na początku kariery przyniosła piosenka "obudź w sobie lwa", która wg mnie jest dziełem raczej średnim. Wg mnie to jakoś nie brzmi ze sobą razem, szczególnie refren. Na uwagę jednak w moim subiektywnym odczuci należą "uwierzyć w siebie" oraz przede wszystkim "good sensi". Co prawda przesłanie niekoniecznie musi być pouczające, jednak zawsze wywołuje uśmiech. Warto puścić ten kawałek na początku każdej imprezy  |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 2:37 Temat wpisu: |
|
|
Jaaaa NDK :***
Uwierzyć w siebie.... Bo wiara czyni cuda... - ogólnie to jest tytuł mojego fbl
Kocham tą piosenkę
A co do popularności to NDK ma 2 oblicza - undergroundowe (uwierzyć w siebie, good sensi, dar, dorasta) oraz to przykromi to stwierdzić komercyjne (biba - 100% komercji, obudź w sobie lwa, one special love)
Mimo wszystko szanuję te teksty z undergrounda na tyle, że jest to jedyny zespół ragga który słucham teraz
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 2:40 Temat wpisu: |
|
|
Co do piosenki biba, to ma ona bardzo dziwny klimat. Czasem znajdzie się na mojej playliście w momencie, gdy mam bardzo cwaniacki nastrój. Śmieszny jest sposób wykonywania owej pozycji przez artystów na scenie  |
|
|
|
|
|
|
Somefour ~user

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 7:15 Temat wpisu: |
|
|
Lubie ten band. Słucham od czasu do czasu, jak już zacznę to słucham długo ;d Swojego czasu słucham non-stop prawie że ,
Biba, czemu komercha? Mnie tam się podoba, bardzo
Wkurza mnie piosenka sample. "Spawam te sample tu" - słyszę to i mam ochotę strzelić sobie w łeb
Zajebisty kawałek też jest mafija : )
Ogólnie zespół fajny jest, z chęcią wpadnę na koncert jak będzie wreszcie okazja i kasa. |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 7:17 Temat wpisu: |
|
|
Co do koncertów, to bardzo ugodowi są. Swego czasu udało się ich też ściągnąć do mojej miejscowości, a ani nie była to wielka okazja, ani też nie dysponowaliśmy wielkimi funduszami  |
|
|
|
|
|
|
monika_emo ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:51 Temat wpisu: |
|
|
| Nieprawda. Chcą dużo kasy. I nie przejmują się tym, czy graja w małych czy wielkich miastach. Liczy się tylko kasa i zioło, ot co! |
|
|
|
|
|
|
Kasia :) ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:00 Temat wpisu: |
|
|
Kiedy ja razem z koleżanką organizowałyśmy koncert w Oleśnie, zdecydowałyśmy się też zaprosić NDK-ów i hmm... byłyśmy zadowolone. Cena stosunkowo nie była wygórowana, koncert naprawdę świetny, jedyny mankament to to, ze zachowują się po gwiazdorsku... |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:01 Temat wpisu: |
|
|
Możesz rozwinąć to "gwiazdorstwo"? No bo rółnie można to interpretować  |
|
|
|
|
|
|
Monika ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:04 Temat wpisu: |
|
|
| Fakt, faktem, ich zachowanie nie jest zbyt przyjazne i skromne, ale na koncertach naprawdę są świetni ( choć od 3 lat grają te same kawałki:D), a o to chyba chodzi zwykle organizatorom - żeby publiczność była zadowolona. |
|
|
|
|
|
|
Kasia :) ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:22 Temat wpisu: |
|
|
No tak. Ja nie mowie o imprezie, bo jak juz wczesniej zaznaczylam, ta byla wspaniala, mowie o "zapleczu" tak zwanym ciagle jakies zachcianki, cos tam im przyniesc, cos zrobic, cos im tam nie pasuje, kawa jest z cukrem, a nie powinna itd. No oczywiscie, jak ludzie pala, nastepstwem sa rozne reakcje organizmu Podkreslajac fakt, o ktorym oni wiedzieli, ze koncert organizowany byl przez dwie na maxa zestresowane cala impreza 17-latki (niespełna), byli strasznie kaprysni. |
|
|
|
|
|
|
Mallorca ~user
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 12:15 Temat wpisu: |
|
|
No, no, to prawda! Niedługo ma wyjść nowa płyta! A wiecie, że...
6 czerwca we wrocławskim klubie Firlej odbędzie się koncert Mesajah, wokalisty wrocławskiej grupy Natural Dread Killaz. Artystów z NDK nikomu nie trzeba przedstawiać. Znani są bardzo dobrze w kręgu osób słuchających muzyki reggae/dancehall. Rozpoznają ich koneserzy dobrej zabawy i koncertów, na których artyści emanują pozytywną energii i profesjonalizmem.
Koncert Mesajah będzie promował jego solową debiutancką płytę „Ludzie Prości”. Długo wyczekiwany, jamajski, poruszający tematykę życia, kwestię miłości i tęsknoty za marzeniami- taki właśnie jest krążek Masajah. Jak mówi sam artysta „Czekałem na ten album całe życie, jest ona spełnieniem moich marzeń i efektem miłości do muzyki. Włożyłem w nią dużo pracy i jestem bardzo zadowolony z efektu. Ta płyta jest moją debiutancką, solową płytą i jest ona początkiem drogi do tworzenia kolejnych krążków. Chcę się rozwijać i pragnę aby moja twórczość była na coraz wyższym poziomie.”
Na scenie obok Mesajah wystapią PaXon i Yanaz, z którymi Mesajah tworzy Natural Dread Killaz oraz tacy artyści jak Grubson i O.M.A czy Riddim Bandits. Wszyscy zaproszeni do udziału w koncercie goście współpracowali z Mesajah przy tworzeniu albumu. Aranżacje wokalne NDK w połączeniu z żywym instrumentarium Riddim Bandits na pewno dostarczą publiczności niezwykle smaczny muzyczny koktajl. Gościem specjalnym będzie prowadzący koncert Hirek Wrona (Pink Crow Records), który wystąpi również z setem DJ-skim z okazji 50’tych urodzin Prince’a, które to przypadają 7.06.
6 czerwca, Klub Firlej (ul. Grabiszyńska 56, Wrocław)
Start: godz. 19.00
Bilety do nabycia w:
Clinic Bazar- Pasaż Grunwaldzki. pl. Grunwaldzki 22
Clinic Bazar- Arkady Wrocławskie, ul. Legnicka 58
Clinic Bazar-Magnolia, ul. Powstańców Śląskich
2-4 Clinic Bazar-Pasaż Niepolda, ul. Ruska 51
SQAD - ul. Świdnicka 12-16
UNDERGROUND - Rynek 30
Ceny:
12 zł - do 5 czerwca 2008
17 zł - 6 czerwca czyli w dniu koncertu (sprzedaż w Firleju, od godz. 17.00) |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 7:46 Temat wpisu: |
|
|
No ale jaki sens tej reklamy? Jeśli jestes zwiazany/a w jakis sposob z NDK, to mozna pomyslec o informowaniu o takich wydarzeniach w inny sposob. |
|
|
|
|
|
|
Mallorca ~user
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 10:26 Temat wpisu: |
|
|
Po prostu wklejam informacje o koncercie... = P
Po co komu informacja "wiecie, będzie 6 czerwca koncert we Wrocławiu, kto będzie?" Taki post nic nie wnosi, a tak to ktoś może się dowiedzieć o koncercie...
Mi tam się podobało = P |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|