| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Anek! ~user
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 5:03 Temat wpisu: Początki gitarowe |
|
|
Hm.. jak sam temat wskazuje.. co poradzicie ludziom sięgającym po gitarę? _________________ czarne z białym. |
|
|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 6:23 Temat wpisu: |
|
|
Jezeli chcesz sie wziąść za gitare elektryczną to pograj troche na gitarce klasycznej najpierw. (kostką oczywiście) Jeżeli chcesz grac na basie to również pograj na takowej tylko że palcami | Cytat: | | Najlepiej kawałki z muzyki poważnej | jak poradził mi 8ystry. (to do basu) A co do elektryka to większej wiedzy na jego temat nie posiadam. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 539 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 8:47 Temat wpisu: |
|
|
Ja mysle ze jesli masz pod reka jakies pudlo to graj sobie dopoki nie kupisz elektryka. Caly bajer z pudlem wczesniej polea na tym aby sprawdzic naprawde czy Ci sie nie znudzi granie po jakims czasie no i aby nie stracic kasy na elektryka i osprzet. Ja tam bym ladowal w elektryka od razu, po co sie jebac 2 razy bez sensu z kasa.... A nie wiem jak komus moze znudzic sie elektryk przeciez to niemozliwe.... hahahahaha _________________ Where Death is Most Alive |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:13 Temat wpisu: |
|
|
Ja zaczynałem od pudła właśnie i nawet dziś często do "niej" wracam
Jest idealna na początek i bezpośrednie kupno elektrycznego wiosła nie zastąpi Ci praktyki na pudle
A nie musisz wydawać majątku. Kup sobie coś z "niższej półki" (oczywiście w granicach) a większą kasę odłóż na elektryka _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 11:28 Temat wpisu: |
|
|
Co poradzimy? Wziąć gitarę, jakąś książkę o muzyce i tłuc gamy i pasaże (mi się to tłumaczenie strasznie podoba ), a potem grę ze słuchu ile wlezie. No i jeszcze zimny browar się przyda.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:25 Temat wpisu: |
|
|
"Szkoła jazdy Dabroza"
może to byłby dobry pomysł na jakiś art  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 539 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 11:03 Temat wpisu: |
|
|
hahahaha tytul art: Dabroz poleca, gamy, pdla i browary. Satysfakcja gwarantowana
no ladnie xmi najbardziej podoba sie ta opcja z browarem hahaha
PS: co do pudla na poczatek no jest tp jakas metoda. Ja mialem akurat taki fart ze mialem pudlo w domu wiec niemusialem na niego kasy wydawac a pozniej dostalem gitare, co prawda po przejsciach ale i tak ja lubie. haha a kasa poszla na bas na korym operuje teraz Lunatyk hahaha. Ok zgodze sie moze ze to jakies wyjscie ale pomyslcie o ile lepszy sprzet ze sredniej polki kupicie dokladajac do niego 400 zl?? bo tyle jak mniemam kosztuje sredniej klasy pudlo. _________________ Where Death is Most Alive |
|
|
|
|
|
|
Anek! ~user
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:12 Temat wpisu: |
|
|
Ja mam w domu gitare. Coś tam zaczynam..
Łaa.. zazdroszcze wam że wy już macie to za sobą i pewnie wymiatcie na swoich gitarkach ! _________________ czarne z białym. |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:16 Temat wpisu: |
|
|
nie żal się tylko do roboty
i nie oglądaj się na innych... czasem jak ktoś zagra to nie świadczy to o jego umiejętnościach. Są delikwenci którzy się nauczą czegoś na pamięć i wałkują to na okrągło uchodząc za "miszczóf" _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Anek! ~user
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 6:50 Temat wpisu: |
|
|
właśnie do roboty ! Tylko powiedzcie mi coo mogę zrobić Narazie umiem eCaD Jeeest Super:P _________________ czarne z białym. |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 7:02 Temat wpisu: |
|
|
Mamy ekstra rząd i super prezydenta!
8ystry: co racja, to racja. Taki skurczybyk nauczy się 346 skal w 42 pozycjach i myśli, że wymiata.
Na początek proponuję nauczyć się prostych akordów otwartych, czyli do tych Twoich dorzuć jeszcze A, d, E, G. I jak najszybciej zacznij ćwiczyć chwyty barre. Na początek proste, typu f czy fis. Naucz się też grać składniki akordów po jednej nucie, czyli tzw. arpeggia. (np C: C-E-G). I np. skalę C-dur/a-moll. Dźwięki na gryfie warto znać.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:20 Temat wpisu: |
|
|
haha nie no chodziło mi o konkretny przypadek jak ktoś np gra jedną solówke Metallicy a wszyscy w koło myślą że wymiata
| Cytat: | | Taki skurczybyk nauczy się 346 skal w 42 pozycjach i myśli, że wymiata |
chciałbym je znać wszystkie  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 1:59 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | nie żal się tylko do roboty |
hahaha i kto to mowi    8ystry  _________________ Where Death is Most Alive |
|
|
|
|
|
|
|