| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 92 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 1:50 Temat wpisu: Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog i inne |
|
|
Sądzę, że powinien się tu znaleźć temat o tym .. hmm zespole?
Jak dla mnie ich debiutancka płyta jest genialna, nie trawię natomiast dwóch kolejnych.
Styl, który chłopaki wypracowali, a później niestety porzucili, nawet po tych 12 latach jest bardzo świeży. To jest właśnie psychorap.
O ile w przypadku wielu gatunków muzyki mówi się "szkoda, ze nie gra się już tak oldschoolowo, tak jak to było kiedyś" to słuchając Księgi Tajemniczej aż chce się powiedzieć "szkoda, że dziś już nie gra się tak nowatorsko jak kiedyś"
Gorąco polecam, nie tylko fanom gatunku. Moim zdaniem pozycja obowiązkowa. _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
bRS ~user

Dołączył: 26 Mar 2008 Wpisów: 8 Miasto: Płock / Łódź Kapela: Bohomaz
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:36 Temat wpisu: |
|
|
K44 miał swój wkład w rozwój psyhorapu ale przez ten czas zostali zdetronizowani przez choćby Kanał Audytywny czy Koli. _________________ bOhomaz.ovh.org |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 9:28 Temat wpisu: |
|
|
Gdyby nagrali drugi album w takim klimacie to pewnie nie byliby zdetronizowani... Posłucham tego, bom ciekaw bardzo  _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 4:58 Temat wpisu: |
|
|
jak dla mnie to kultowy sklad, klasyka _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 5:12 Temat wpisu: |
|
|
| Osobiście w tej plycie dostrzegam taki klimat, do którego duuuuużo brakuje innym płytom tego składu. Niestety. |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 6:02 Temat wpisu: |
|
|
no i z tego powodu stracili Magika  _________________ www.basoofka.net
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 11:44 Temat wpisu: |
|
|
| Ja lubię k44 mimo to że porzucili ten styl. Solidna marka |
|
|
|
|
|
|
bRS ~user

Dołączył: 26 Mar 2008 Wpisów: 8 Miasto: Płock / Łódź Kapela: Bohomaz
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 9:58 Temat wpisu: |
|
|
Chłopaki się rozwijali z każdą płytą... Ileż można katować jeden styl? _________________ bOhomaz.ovh.org |
|
|
|
|
|
|
sledz *Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 11:12 Temat wpisu: |
|
|
Dużo można. Jak coś jest wyjebane w kosmos to po co to zmieniać? No jasne, nie gramy dla pamprów tylko dla siebie. Dorastamy, dorasta nasza muzyka. Aj, a może nie?
[ Dodano: Minutę temu ]
| bRS napisało: | | K44 miał swój wkład w rozwój psyhorapu ale przez ten czas zostali zdetronizowani przez choćby Kanał Audytywny czy Koli. |
Koli nie słyszałem, za to Kanał też jest rewelacyjny - ale skąd porównanie do K44 nie wiem, to przecież zupełnie inna muzyka (myślę o ...Prologu). Co najmniej trochę zupełnie inna (: _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|