| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 1:48 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | 1. FRONTIER DESIGN GROUP SHIPS TANGO 24 - 2 szt
2. ADAT BRIDGE 24 OPTICAL MH071-24 - 1 szt
3. SSD SYNC SMPTE SLAVE DRIVER DIGIDESIGN MH034 - 1 szt
4. Kabel SCSI E-74020 AWM STYLE 2990 VW - 1 LOW VOLT CABLE DER AN - 2 szt
5. Kontroler SCSI DIGITAL 21150 - AB DC - 1030G MIX CARD DIGIDESIGN - 2 szt
6. Kabel SCSI E - 164535 "D" AWM 20276 - 28 AGW VW - 1 LOW VOLT - 2 szt
7. Kontroler SCSI ATTO EXPRESS PCI - DC WY SCSI - Chanel 1 WY - SCSI - Chenl 2 - 1 szt |
To uważasz za krzyk? Sorry ale trzeba naprawde chciec żeby sie do tego dopierdolić. |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 3:25 Temat wpisu: |
|
|
| powtarzanie tego nie zmieni faktu, że nie masz racji. nagradzaj mnie, jak chcesz. a posty są nie na temat, ale zobacz w jakiej kategorii. nie chce mi się z tobą kłócić, bo mentalnie i tak złamałbym cię, jak suchy patyk. chciałem tylko odpowiedzi na moje pytanie. nie dostałem jej i nie mam pretensji. |
Autor wpisu otrzymał ostrzeżenie.
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 3:46 Temat wpisu: |
|
|
| Adder, nazwe tematu, ktorą poprawilem, bo nie umialem na nia patrzec. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 10:52 Temat wpisu: |
|
|
Odnośnie tematu. Z tego co widzę to masz tu trochę niepotrzebnego sprzętu. Niepotrzebnego bo jeśli chcesz nagrywać tylko twój zespół to powinieneś zacząć od mixera, kilku mikrofonów do nagłośnienia pekusji, konwerter już masz choć trochę stary i potrzebujesz do niego kartę muzyczną z wejściem optycznym. No i ten mackintosh po co Ci to? Pierwszy lepszy PC ma lepsze parametry. To co masz to w większości przejsciówki do twojego maca, mostek do ośmiośladowaca ADAT i jakieś kontrolery magistrali SCSI dla urządzeń pracujących na tej magistrali. Wszystko to brzmi fajnie ale prawie nie ma ze sobą wiele wspólnego i jak znajdziesz kogoś kto Ci to połączy to się zdziwię.
Moja rada! Pozbądź się tego złomu, i kup to co Ci naprawdę jest potrzebne do homerecordingu przy czym najpierw spytaj kogoś kto się na tym zna żeby Ci powiedział co kupić i jak to podłączyć.
Z mojej strony to tyle.I powodzenia z kabelkami
Pozdrawiam! _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:35 Temat wpisu: |
|
|
| hehehe, ok. dzięki. nie było możliwości wybrania sobie sprzętu, bo szedł całym pakietem - wszystko albo nic. a mac ma w sobie dwie bodajże karty z optycznym wejściem i chyba po to mi on. dobra, tak czy inaczej, dzięki za jakiś konkret w końcu. hej. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 7:06 Temat wpisu: |
|
|
Kartę dźwiękową polecam: EMU Tracker Pre, sam jej używam.
Do tego dobry komp, Cubase(lub co sobie chcesz, z EMU jest dostarczane trochę oprogramowania), mikrofony do perki.
Chociaż jedna pojemnościówka, ze 4 dynamiczne i powinno ładnie zebrać. Oczywiście mikser - właściwie tylko do tego, żeby nagrać perkę. Chyba, że będziesz chciał nagrywać na setkę _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 9:38 Temat wpisu: |
|
|
ja tam jestem za nagrywaniem na setkę, ale jak to będzie, to nie wiem. dlatego nie chciałem tu zahaczać o mikrofony. na tym macu jest oprogramowanie, cały sprzęt pochodzi ze zlicytowanego studia.
ale ustalmy. z mikrofonów do miksera, a potem przez konwerter do karty, tak? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 6:05 Temat wpisu: |
|
|
| klusek napisało: | ja tam jestem za nagrywaniem na setkę, ale jak to będzie, to nie wiem. dlatego nie chciałem tu zahaczać o mikrofony. na tym macu jest oprogramowanie, cały sprzęt pochodzi ze zlicytowanego studia.
ale ustalmy. z mikrofonów do miksera, a potem przez konwerter do karty, tak? |
Jaki konwerter?
My robiliśmy tak:
perka na 3 mikrofony(niestety nie mamy więcej): mirofony do miksera.
Z miksera wyjście stereo do karty. No i karta pod USB do kompa. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:52 Temat wpisu: |
|
|
| dobra, dupa z tyłu. te graty mi się wydaje są potrzebne, by podpiąć konwerter do kompa, gdyż karty dźwiękowe nie mają jednak optycznych wejść. nie wiem, czy kombinuję słusznie, ale taka koncepcja mi się nasunęła. a na kompie sprawę miksera załatwić poprzez program do nagrywania, czyż nie? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 8:29 Temat wpisu: |
|
|
| klusek napisało: | | dobra, dupa z tyłu. te graty mi się wydaje są potrzebne, by podpiąć konwerter do kompa, gdyż karty dźwiękowe nie mają jednak optycznych wejść. |
Masz to na światłowodach? Moim zdaniem lekka przesada, jeśli chodzi o własne studyjko
Anyway są konwertery światłowód - kabel jack/xlr
| Cytat: | | nie wiem, czy kombinuję słusznie, ale taka koncepcja mi się nasunęła. a na kompie sprawę miksera załatwić poprzez program do nagrywania, czyż nie? |
I na kompie potrzebujesz miksera(program) i jako urządzenie. Jak chcesz podłączyć np. 10 mikrofonów do kompa bez miksera?
Aha, jedno ostrzeżenie apropo światłowodów. Gdy jest podłączony, nigdy nie zaglądaj do środka bo masz tylko 2 takie próby: pierwszą i ostatnią  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 12:02 Temat wpisu: |
|
|
| hmmm. myślałem, że sprawę wejść załatwi tango 24 razy dwa. każde takie urządzenie ma po osiem wejść i wydawało mi się, że do tego bym wpinał mikrofony. czy coś pokręciłem? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 4:55 Temat wpisu: |
|
|
| klusek napisało: | | hmmm. myślałem, że sprawę wejść załatwi tango 24 razy dwa. każde takie urządzenie ma po osiem wejść i wydawało mi się, że do tego bym wpinał mikrofony. czy coś pokręciłem? |
A to nie wiem, bo Tanga na oczy nie widziałem nigdy. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 5:06 Temat wpisu: |
|
|
| mam nowe prywatne podejrzenia, które zaprezentuję, jeśli się sprawdzą. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sro Maj 21, 2008 3:49 Temat wpisu: |
|
|
Tango 24 jest to przetwornik analogowego dźwięku na 24-bitowy dźwięk cyfrowy . Dodatkowo usuwa szumy powstałe w kartach analogowych. Zazwyczaj używa się go przy wyjściu z karty ale chyba jest możliwe połączenie go pomiędzy mixerem a kartą dźwiękową. Tak czy owak nie zastąpi Ci on mixera ponieważ nie posiada regulacji głośności ani żadnych innych pokrętełek, tylko diody sygnalizujące obecność sygnału. Tak więc jeśli werbel albo hi-hat będzie Ci zagłuszał resztę zestawu to nic z tym nie zrobisz. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 1:12 Temat wpisu: |
|
|
| i nie można zmienić głośności już w programie nagrywającym? |