| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 1:16 Temat wpisu: |
|
|
| klusek napisało: | | i nie można zmienić głośności już w programie nagrywającym? |
Można, ale to bez sensu, bo Ci pewnie przestery zostaną. Chociaż pewien nie jestem.
Zresztą mikser do nagrywania perkusji(a tym bardziej na setkę) to podstawa. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 1:30 Temat wpisu: |
|
|
no spoko, mikser jest, nie był jednak przedmiotem rozmowy. zostawmy go więc w spokoju . |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 10:52 Temat wpisu: |
|
|
Obawiam się że nie. Nie wiem co tam masz w tym macu? chodzi mi o oprogramowanie. Po mojemu to nie bardzo mi się to widzi bo jak z jednego sygnału zrobić nagle 8 czy więcej. Bo raczej wątpię ze masz 8 wejść w karcie dżwiękowej. Chyba że da się rozbić sygnał cyfrowy z Tango na kilka kanałów i zmiksować to na mikserze programowym w kompie. Napisz coś o sofcie z maca to pomyślimy co z tym dalej? _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 9:37 Temat wpisu: |
|
|
| moim zdaniem po to jest wejście optyczne, żeby tego nie zamieniać na jeden sygnał. czy może się mylę? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:35 Temat wpisu: |
|
|
| klusek napisało: | | moim zdaniem po to jest wejście optyczne, żeby tego nie zamieniać na jeden sygnał. czy może się mylę? |
A moim zdaniem wejście optyczne służy do uzyskania szybkości i idealnej jakości sygnału. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 5:34 Temat wpisu: |
|
|
No właśnie. Dzięki wejściu optycznemu uzyskujesz czyściutki sygnał bo jaki sens ma czyszczenie dźwięku jak później go puścisz przez zwykły kabel który wygeneruje zakłócenia. Aczkolwiek jeśli sygnał był by zamieniony na cyfrowy i przez wejście optyczne podany do kompa to całkiem możliwe że dało by się go rozłożyć i zmiksować. Dlatego też pytałem o oprogramowanie bo możliwe ze jakieś takie było dołączone. Moim zdaniem powinieneś podłączyć np. 2 mikrofony i zobaczyć co z tego wyjdzie. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
klusek ~user
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 11:28 Temat wpisu: |
|
|
| i tak uczynię, jeśli okaże się, że to wszystko razem działa i podłączone do kompa się widzi. |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 10:51 Temat wpisu: |
|
|