Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Spięcie sprzętu razem
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
klusek
~user

Wpisów: 17
Ostrzeżeń: 1
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 10:29    Temat wpisu: Spięcie sprzętu razem  Zacytuj zaznaczone      

nie będę się rozpisywał. szukam guru, który będzie mi w stanie odpowiedzieć, co jeszcze muszę dokupić do bazy sprzętowej, którą mam, bym mógł nagrywać muzykę mojego zespołu. kupiliśmy ostatnio sprzęt ze zlicytowanego studia nagraniowego, ale jesteśmy tylko szarymi szarpidrutami i nie wiemy czy sprzęt jest kompletny, jak go wprawić w ruch i takie tam. proszę o kontakt mailowy, w celu poznania szczegółów. clueseck(AT)gmail.com
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 410
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 11:18    Temat wpisu: Re: JAK TO WSZYSTKO SPIĄĆ?!?!?!  Zacytuj zaznaczone      

Pisz tutaj, pomoże to innym i więcej osób pomoże Tobie.
Co masz za sprzęt?

~user

WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 11:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ok. nie będę pisał o mikrofonach, bo nie o to się rozchodzi. sprzęt:

1. FRONTIER DESIGN GROUP SHIPS TANGO 24 - 2 szt
2. ADAT BRIDGE 24 OPTICAL MH071-24 - 1 szt
3. SSD SYNC SMPTE SLAVE DRIVER DIGIDESIGN MH034 - 1 szt
4. Kabel SCSI E-74020 AWM STYLE 2990 VW - 1 LOW VOLT CABLE DER AN - 2 szt
5. Kontroler SCSI DIGITAL 21150 - AB DC - 1030G MIX CARD DIGIDESIGN - 2 szt
6. Kabel SCSI E - 164535 "D" AWM 20276 - 28 AGW VW - 1 LOW VOLT - 2 szt
7. Kontroler SCSI ATTO EXPRESS PCI - DC WY SCSI - Chanel 1 WY - SCSI - Chenl 2 - 1 szt

do tego powermac g3. i teraz: co z czym przy pomocy czego?
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 410
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 11:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałem o takich rzeczach. Moim zdaniem chyba trochę przesadziliście.
Poczytaj sobie na google o każdym z tych urządzeń, coś rozkminisz. Jak np. to, że Tango podłącza się do kompa

Aha, jeszcze jedna sprawa. Widzę urządzenia SCSI. Nie każdy pecet obsługuje ten interfejs. Czasami trzeba zaopatrzyć się w odpowiedni kontroler.

~user

WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 12:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

tak, do kompa. yhy. właśnie o to przecież pytałem. wiem, że to razem współpracowało, tylko nie wiem co do czego szło. ok, dzięki za chęci .
quba
@Naczelny

Wpisów: 445
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 8:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Caps Lock w internecie uważany jest jako krzyk, a my nie chcemy, zeby do nas krzyczano.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
klusek
~user

WpisWysłany: Czw Maj 15, 2008 11:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

czytając między wierszami wnioskuję, że nie masz nic do powiedzenia, ale ten fakt jest dla ciebie na tyle frustrujący, że postanowiłeś się wymądrzyć na inny temat. ok, mam rozumieć, że wyłączenie capslocka spowoduje, że dasz mi satysfakcjonującą odpowiedź? daj mi ostrzeżenie, albo zbanuj, bo naprawdę nie jesteś w stanie pomóc mi inaczej. żałosne.
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Czw Maj 15, 2008 4:41    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie. Ja tylko uprzejmie informuję, że w internecie obowiązuje przestrzeganie netykiety. Nie rozumiem frustracji. Jeśli naprawde zbyt trudne jest zastosowanie się do owej, to to forum nie jest przeznaczone da Ciebie. Pozdrawiam.
klusek
~user

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 11:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

to forum nie jest przeznaczone dla mnie, bo nie skupia się na tym, na czym myślałem. myślałem w swej naiwności, że zadając pytanie, które przecież powinno wpisywać się w formułę tego forum, otrzymam na nie odpowiedź. mniej lub bardziej satysfakcjonującą. a ty mi wyjeżdżasz z netykietą. ile ja mam lat? dwanaście? nie. ale może ty masz. zauważyłeś, że w twojej wypowiedzi nawet "pozdrawiam" brzmi, jak "wypierdalaj"? to tak na marginesie, skoro ten wątek ma jedynie margines. wiem, że nie lubicie jak się do was przeklina. kimkolwiek jesteście.
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 11:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak, tak, ze nie otrzymalem pomocy, to jestescie chujowi. Muzyka to tak szeroka dziedzina, ze nie koniecznie od razu ktoś Ci odpowie na wszystkie problemy. Nikt Ci nie każe wypierdalac, tylko spokojnie upomina. Taka rola administratora/moderatora. Frustracja naprawde nie jest wskazana, a juz tym bardziej nazywanie mnie 12-latkiem. A wyjeżdżam z netykietą, bo się do niej nie stosujesz. I mało do rzeczy ma tutaj wiek. Dlatego zalecam uspokojenie się. Jak ktoś bedzie znal odpowiedz na Twoje pytanie, to na pewno z chęcią napisze coś w tym temacie.
klusek
~user

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

cudownie. nie wiem, czy zauważyłeś, czy jeszcze nie, że jedynym powodem, dlaczego tamten tekst był napisany wielkimi literami było to, że nie chciało mi się tego przepisywać. jaki sens miało by krzyczenie 3. SSD SYNC SMPTE SLAVE DRIVER DIGIDESIGN MH034 - 1 szt ?!?!? to, że nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie wcale mnie tak bardzo nie zdziwiło. zdziwił mnie twój post. moim zdaniem nie złamałem żadnej netykiety, a ty wykorzystałeś jej zasady do poprawienia sobie humoru, by "wywiązać się z ciężkich obowiązków bycia moderatorem". ale przynajmniej nabijesz sobie trochę postów, nie?
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak, bo nie mam co robić, tylko nabijac posty na wlasnym forum ;-) A co do netykiety, to nie czepialem sie twojego postu, tylko glownie nazwy tematu, ktora potem sam wyedytowalem. Ona byla wlasnie byla niepoprawna, a tam to juz na pewno nic nie kopiowales. Smile
klusek
~user

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

to świetnie, że sprecyzowałeś o co ci chodzi. brawo.
Adder
~user

Wpisów: 172
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hmm...w sumie też nie wiem o co ci chodzi quba ;p wydaje mi sie ze to z tym krzyczeniem mial byc zart tylko zostal zle odebrany, a jesli pisales to na serio to rzeczywiscie troche nietrafnie
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Pią Maj 16, 2008 1:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

NIE LUBIE PO PROSTU JAK KTOŚ PISZE W TEN SPOSÓB BO MNIE TO BARDZO DENERWUJE!!! Dosyć offtopicu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

Kelejne posty nie na temat beda nagradzane.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: