|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Miodas ~user
Dołączył: 09 Lip 2006 Wpisów: 4 Miasto: Brodnica Kapela: Emerika
|
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 9:08 Temat wpisu: Na czym gracie? |
|
|
Jak sam temat mowi : odpowiedzcie na pytanie : na czym gracie
Epiphone EB-0 Black Bass  _________________ SoaD rządzi Soad radzi SoaD nigdy Was nie zdradzi ! |
|
|
|
|
|
|
daro ~user
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 10:26 Temat wpisu: |
|
|
gram na basie mam 13 lat a ty??
Temat nie nazywa sie 'ile masz lat' tylko na czym grasz
edit:zupa |
|
|
|
|
|
|
Graczu ~user
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 7:04 Temat wpisu: |
|
|
Mój sprzęt to Cort B4. Bardzo sprawnie mi chodzi ten sprzęt, nie mam zmiaru go w najbliższym czasie na nic wymieniać. Naprawdę wszechstronny instrument, wygodny gryf, ciepłe ale selektywne brzmienie. Fajna sprawa, polecam! _________________ Bass my ass! |
|
|
|
|
|
|
Slabicki.K ~user
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 11:07 Temat wpisu: |
|
|
Gram na :
-Martens Fretless oraz Fender Precission '53 |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 92 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 4:31 Temat wpisu: |
|
|
mój sprzęt to GMR Bassforce IV , z pasywną elektroniką MEC i mostem steinberger z d-tunerem.
EDIT: Edytuje, gdyż wrócił do mnie mój ukochany Ibanez BL 800 Blazer z 1981 roku. URRA  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz"
Ostatnio zmieniony przez mazdah dnia Wto Kwi 24, 2007 2:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Stykó ~user
Dołączył: 21 Mar 2007 Wpisów: 4 Miasto: Mińsk Mazowiecki Kapela: WTF?!
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 9:58 Temat wpisu: |
|
|
A ja na razie Sky Way TB 610 Ale już od soboty Epiphone Thunderbird IV z aktywną elektroniką. Ostro kopie. |
|
|
|
|
|
|
desrosiersowa ~user
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:35 Temat wpisu: |
|
|
Hmm ja gram na Gitarze Basowej Dean Marley!!!
Model: JB 3010! Jak zauważyłam wszyscy na tym forum jadą po skayway, ale ja sie nie zgodzę. Mam "Davida" od lutego i gra mi sie na nim super! Może waży troszkę za dużo, ale i tak jest super! W tej cenie nie znalazłabym nic lepszego, a niektóre basy lepszych firm są do dupy! Używałam też Ibaneza i ten bas poza nazwą chyba nie miał nic lepszego niż Dean Marlery! _________________ Love, peace, empathy... |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:53 Temat wpisu: |
|
|
Powiedz mi ile już lat grasz na basie?
Jeśli ten Ibanez o którym piszesz to GSR 200 lub BTB 200 to masz absolutną rację, natomiast co do Dean Marleya... .. zgodzę się, że za 400zł nie można niczego lepszego kupić, dodać należy jednak, iż za 400zł nie można kupić gitary basowej.
Może udało Ci się kupić niezły egzemplarz, a może po prostu nie grałaś jeszcze na czymś lepszym. _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
desrosiersowa ~user
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:58 Temat wpisu: |
|
|
Grałam na Epiphonie, Corcie, Dean Edge, Ibanezie, Fenderze Am. Deluxe i jeszcze innych i szczerze to nie widzę zbytniej różnicy. Dean Marley jest dobry do nauki i poznawania podstaw... _________________ Love, peace, empathy... |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:07 Temat wpisu: |
|
|
Bo na początku nie słychać różnicy. Nie dziwię się ani trochę, za jakiś czas usłyszysz róznicę Dean marley jest dobry do nauki i poznawania podstaw ale ...
Często reguluję gitary, głównie budżetowe Ibanezy, Squiery, Slammery, Skywaye itp itd.
Przychodzą z nimi do mnie młodzi basiści, którzy by nigdy nie wpadli, ze akcja strun rzędu 2-3 mm to nie jest coś nadzwyczajnego. Biorę więc do ręki taki bas, gdzie struny wiszą prawie centymetr nad podstrunnicą i ... często muszę się poddać. Daje się zejść do 4-5mm i wszystko zaczyna albo brzęczeć, albo znajdzie sie kilka punktów na gryfie w których nie da się wydobyć dźwięku.
Pręt regulacyjny nie jest w stanie poprawnie wygiąć gryfu, progi są krzywo ponabijane. Ale ci ludzie nie wiedzą, że w gitarze basowe struny mogą być 2 mm ( a w profesjonalnych basówkach nawet i milimetr ) nad gryfem i nic nie będzie brzęczeć ... _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
desrosiersowa ~user
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:13 Temat wpisu: |
|
|
Pewnie masz rację, ale ja i tak uważam że są gorsze chłamy od Dana Marleya. _________________ Love, peace, empathy... |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:37 Temat wpisu: |
|
|
Na pewno, poza tym nawet i w tych basach czasem trafi się naprawdę porządnie wykonany egzemplarz, bo to nie jest tak, że wszystkie są takie same.
Biorąc do ręki 3 identyczne np Squiery słychać dość wyraźną różnice w brzmieniu, sam się zdziwiłem, ale taka prawda
Jednak nie ma co ukrywać, Twój Marley nadaje się do nauki i tylko do nauki podstaw. Za jakiś czas stwierdzisz, że nauka nie idzie już tak szybko, przyjdzie taki czas, że zaczniesz miewać czarne myśli typu "rety.. ja już chyba nic więcej się nie jestem w stanie nauczyć.. nie zagram już ani trochę szybciej, nie zagram tej zagrywki, jest za trudna" .
Wtedy sobie kup porządny bas, ja w ciągu roku od przesiadki ze złomu na porządną gitarę zrobiłem dużo większe postępy niż w ciągu pierwszych 3 lat nauki.
Kurde, chyba wychodzę na nadętego bubka, przepraszam, ze takie dyrdymały Ci prawię ale to tylko dla Twojego dobra  _________________ www.basoofka.net
|
|
|
|
|
|
desrosiersowa ~user
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:49 Temat wpisu: |
|
|
Hehe nie nie wychodzisz na nadętego bubka tylko na miłą osobę. Dzięki za rady  _________________ Love, peace, empathy... |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 306 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 2:36 Temat wpisu: |
|
|
Dzieciaczki, tam jest K
Dean MarKley
MarKley
marKley
A teraz wypiszcie to na kartce milion razy
Ja mam:
akustyk - Marita(bardzo fajna gitarka i nawet nie taka droga)
elektryk: Squier Affinity - brakuje mi humbackera i planuję w przyszłości wymianę może na Corta albo Fendera meksykańskiego, lub wyższego Squiera, nie wiem. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 2:50 Temat wpisu: |
|
|
Tfu, gdybym popełnił błąd w nazwie Modulus, Fodera czy Nexus to bym mógł pisać i 10 milionów razy. Nie będę się tak poświęcał dla gitary, która kosztuje tyle co trzy komplety strun
EDIT: Tak mi się coś nie teges wydawało, sprawdziłem i teraz mogę to napisać.
Chłopczyku, ten bas nazywa się dean MARLEY, czy tego chcesz czy nie
Teraz Ty napisz ze 300 razy
"Dean MarKley robi struny, Dean Marley robi gitary" _________________ www.basoofka.net
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|