Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Perka do 400 zl
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 539
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 1:36    Temat wpisu: Perka do 400 zl  Zacytuj zaznaczone      

Heh jak widac po temacie mam dylemat. Chce zaczac grac na perce ale mam na nia nie za wiele kasy. Moge przeznaczyc max 400 no 450 zl wiec to nie jest duzo. Co byscie radzili?? Moze ktos z Was ma perke na zbyciu bo mi strasznie zalezy !!!
~user

Wpisów: 139
Miasto: Poznań
Kapela: Infinity
WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 6:30    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kup sam werbel i rozpocznij kompleksowe ćwiczenia od początku. Z czasem dokupisz sobie hi-hata, centralkę no i na końcu całą resztę. Na razie skup się na prostych ćwiczeniach z metronomem (na niego też powinieneś przeznaczyć część tej kasy), poprawnej, _równej_ werblówce. Może nie jest to fascynujące, ale po jakimś czasie gry myślę, że doceniłbyś te rady.....
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Dabroz
~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 7:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No, to akurat prawda. Albo kup sobie same pałeczki, werbel zaimprowizuj, i ściągnij jakiś metronom na kompa. Zmieścisz się w dyszce. A jak zaczniesz ćwiczenia od całego zestawu to nie skupisz się na podstawach tylko na waleniu we wszystkie blaszki i bębny.

WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 7:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

heh ok spoko ale jest maly mankament. Jesli chodzi o rytm albo o proste walenie w bebny to juz mam opanowane. Troche w tym siedze czy wiecei gralem u kumpla a tak to gram na klawiszach i basie co rowniesz poprawilo moja rytmike. Rytm trzymam bez zadnych problemow wiec nie ma sie co martwic. Co do kupna samego werbla to nie wiem, mozna i tak ale to troche strata kasy i czasu. Nie wiem wlasnie co zrobic.....
~user

Wpisów: 270
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 7:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
Troche w tym siedze

noo widać O.o
A ja mam 3 zł i chce kupic telewizor.
Ogląda profil użytkownika   
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 8:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

O co Ci chodzi ? mowie ze ogolnie jesli chodzi o granie nie mam problemow z rytmika itd. Na sprzecie sie nie znam ale chce grac proste. Pytam sie doswiadczonych lub chociazby perkusistow albo ludzi ktorzy sie znaja na tym chodz troche na tym chyba to polega (mowie o forach). Boshe czlowieku...
@Naczelny

Wpisów: 402
Miasto: Olesno
WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 8:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

torm po prostu w bardzo dobitny sposób uświadomił Ci, ze mając 400 zł nie masz sie nawet co zabierac do kupna perkusji. Taki sprzet kosztuje troche wiecej, nawet używany. Taka metafora. Smile
Chyba że chcesz jakiś shit. Ale to chyba juz lepiej byłoby sobie po meblach postukac w domu
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Nie Gru 03, 2006 8:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no w sumie to rozumiem. Liczylem bardziej na to ze ktos bedzie mial perke na zbyciu ale dochodze do wniosku ze to nie ma sensu. Kupie jakas perke zasrana za 500 i bede mial tylko zajete miejsce w pokoju. Moze jednak pomysle o samych palkach zanim uzbieram kase

qrwa....

~user

WpisWysłany: Pon Gru 04, 2006 11:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Stary, moze wczesniej pochodz sobie po aukcjach typu allegro.pl i popatrz sobie ile kosztują najtansze zestawy perkusyjne. Za ta cene co wymieniles mozesz sobie kupic centalke lub jakakolwiek inna czesc i tak jak wczesniej pisali ludzie cwiczyc sobie na niej. Jesli juz znajdziesz tak tania perke, to ostatnia rzecz do ktorej bedzie sie ona nadawala to granie na niej.

Nie rozumiem po co chcesz na sile kupowac jakis gowniany sprzet ktory nawet nie gra. Grasz na klawiszach i basie, do czego ci jeszcze perkusja? Jak bedziesz tak skakal z jednego na drugie to zadnego instrumentu nie opanujesz dobrze, a skoro piszesz ze "bede mial tylko zajete miejsce w pokoju" to rozumiem ze to jakis rodzaj lansu czy czegos?
raiq
~user

Wpisów: 139
Miasto: Poznań
Kapela: Infinity
WpisWysłany: Pon Gru 04, 2006 11:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Yyy za 500 zł nawet dałoby się kupić jakiego używanego Polmuza czy Amatiego - brzmi strasznie, ale do nauki złe to nie jest. Tyle że ja uważam, że trzeba zaczynać od werbla. Nie chodzi tylko o trzymanie rytmu - jeśli ktoś nie potrafi w ogóle trzymać rytmu, to raczej nie powinien się zabierać za grę na perce ;D Chodzi mi głównie o technikę werblową... Rzecz w tym, że z poprawną techniką można z niewielkim wysiłkiem grać szybkie werblówki (najlepsi robią takie cuda nawet jedną ręką), natomiast bez owej techniki - wali się bez sensu pojedyncze akcenty Tak więc nawet jakbyś miał do dyspozycji 5000 zł, polecałbym Ci przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące skupić się na samej werblówce.
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Pon Gru 04, 2006 8:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Spoko. torm ma chyba racje mowiac ze za duzo tego. Jesli ma sie na czyms dobrze grac to trzeba sie na tym skupic. Na klawiszach juz sporo osiagnalem wiec pora chyba teraz wziasc sie za bass by i tu osiagnac cos fajnego i nie wkraczac w sciezki nowych brzmien, niech kazdy robi cos jednego ale by bylo to dobrze. Spoko w sumie to ta perka hmm chyba sobie daruje i skupie sie na basie. gram na nim pol roku i w tym tyg mam 2 koncerty niestety wstep jest tylko dla czlonkow szkol wiec nie moge was wkrecic. I tak pewnie byscie z tego powodu nie plakali Ok pora wziasc sie za basie i chyba na tym juz pozostane ;[ dzieki za przywrocenie mi rozsadku. Tak to jest ja ma sie za duzo zapalu hehehe
~user

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Czw Gru 14, 2006 9:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja dzisiaj bylem w łódzkim sklepie muzycznym - za najtanszy werbel az 500 zł trzeszczą Bez statywu Confused
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Czw Gru 14, 2006 10:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

spoko wiem jak ceny stoja wiec umowilem sie ze starsi sie rzuca i bede mial 2000 na perke za rok a teraz szlifuje bas. Mam dwie kapele i w jednej bede gral na perce a w drugiej bas i jest zajebiscie. Kupno perki do 400 to chu**** pomysl kupimy jakies syf z ktorym lpiej sie nie pokazywac, ni to brzmi ni to pierdzi jednym slowem masakra. Wiem przecze sam sobie ale dzis wszystko jest mi obojetne poza muzyka. Dzieki chlopaki za portal jest zajebisty.
PS: szkoda ze serwer pada ale i tak jest git

~user

WpisWysłany: Pią Gru 15, 2006 4:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

co ty pierdolisz
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Pią Gru 15, 2006 6:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

w taki sposob napewno nie bedziecie mieli wiecej user-ow. ...
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: