|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 11:47 Temat wpisu: Syntezatory perkusyjne |
|
|
Czego używacie do nagrywania perkusji, oczywiście poza perkusją? Bo nagrywam teraz trochę materiału demo, ale przydałoby się, żeby nie brzmiało to tak "z dupy". Na razie perkusję nagrywam takim sposobem, że blachy biorę z GP5, a bębny z MIDI mojej karty dźwiękowej. Efekt nie jest zły, ale nie porażający. Próbowałem bawić się trackerami, ale to droga przez mękę, do każdego kawałka trzeba oddzielnie dobierać sample, a wolałbym prostsze rozwiązanie. Jednocześnie zależy mi na tym, żeby móc wprowadzać linię perkusji w wygodny sposób, najlepiej nutowo; ale ważne jest przede wszystkim, żeby obsługiwane były takie rzeczy jak akcentowanie, zmiany tempa i połamane rytmy (np. triole + ósemki w wielogłosie). Any ideas? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Lip 15, 2007 9:13 Temat wpisu: |
|
|
Ja używam syntezatora wbudowanego w music makera ale z własnymi próbkami, niezły efekt daje też Beat Box Stainberga a jesli masz jakieś dobre próbki to zrób perke w midi i wrzuć ją do trackera i pozamieniaj sample. Polecam ModPlug tracker bardzo prosty w obsłudze ale daje niezłe możliwości. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 10:45 Temat wpisu: |
|
|
Od razu dorzucę pytanie pomocnicze: skąd wziąć dobre sample.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Lip 15, 2007 4:34 Temat wpisu: |
|
|
Ciężko mi powiedzieć. Ja kupiłem jakiś programik ze 100 lat temu do którego dołączona była płytka z samplami. Perka i inne instrumenty.
Mogę Ci jakieś podesłać jak dasz namiary. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Perkusja |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|