| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
robert555 ~user
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 11:02 Temat wpisu: Chwyty gitarowe na klawisze |
|
|
Mam prośbę... Czy ma ktoś jakiś zapis wszystkich, lub chociaż podstawowych chwytów gitarowych do grania na klawiszach? Sorry, że proszę o pewnie strasznie banalną rzecz, ale na co dzień nie gram na instrumentach klawiszowych, bo moją domeną jest wokal. Ale jakby ktoś miał coś takiego, to bardzo bym prosił o to! Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. _________________ Music it`s my extasy |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 11:52 Temat wpisu: |
|
|
Witaj Robercie..Mam coś,co mogłoby Cię zainteresować.Właśnie pod biurkiem leży książeczka Macieja Miętusa o przewrotnym i jakże nic nikomu nie mówiącym tytule Chwyty klawiszowe.
Tylko jak ja mogę Ci przekazać jej treść? Skaner,aparat cyfrowy? Pomyśl i daj znać.Pozdrawiam _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
batory21 ~user
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 12:16 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli mogła byś to zeskanować i gdzieś wstawić ja też byłbym bardzo wdzięczny.
mam nadzieje ze mi to wybaczy 
Ostatnio zmieniony przez batory21 dnia Sro Cze 18, 2008 9:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 2:23 Temat wpisu: |
|
|
batory21 teraz to nie wiem czy nasza podkreslam KOLEZANKA bedzie taka mila gdy pozbawiles ja plci hahahah Co do chwytow, uwazam ze powinienes nauczyc sie akordow na klawiszach a nie brac ich z wiosel ale skoro tak chcesz no to nie przeszkadzam...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 5:42 Temat wpisu: |
|
|
SadaM,relax;) użyczę chwytów.A wiecie dlaczego?Wcale nie dlatego,że jesteście chłopakami..Nie też dlatego,że jestem dobra i uczynna(hahaha jestem taka)..Jakieś trzy lata temu kupiłam keyboard.Fajnie się grało,miałam lekcje z nauczycielem,ale mi się znudziło. Do tej pory karcą mnie w domu za słomiany zapał do gry na instrumentach.Na szczęście,do śpiewania nie można mnie zniechęcić w żaden sposób
Cieszę się,że na coś się może komuś przydać coś,co u mnie leży i się kurzy. Dobrze,że Wam się chce.Życzę,żeby Wam nie minęła chęć do grania i żebyście mogli cieszyć nasze forumowe społeczeństwo swoimi wyczynami(choć jakoś sie nikt do tego nie śpieszy.. )
Aha,postaram się zorganizować skaner i wrzucić na forum  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
batory21 ~user
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:21 Temat wpisu: |
|
|
SadaM jesli o to chodzi to umiem bardzo dobrze akordy keybordowe. Ale łatwiej niestety zdobyć chwyty gitarowe i dlatego tego warto też się nauczyć.
P.S jeszcze raz sory KOLEŻANKO  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:30 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | (choć jakoś sie nikt do tego nie śpieszy.. ) |
no ladnie, to teraz pojechalas po wszystkich ktorzy maja solowki klawiszowe w swoich profilach hahahaha przegielas hahahah
Co do chwytow gitarowych, zastanawiam sie po co Ci one na klawiszach?? Skoro piszesz ze obeznany jeste s w akordach klawiszowych no w sumie nie wiele sie roznia a brzmia tak samo jak gitarowe. hmmm ciekawe...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
batory21 ~user
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:58 Temat wpisu: |
|
|
| No w sumie masz racje ale dodatkowa wiedza nigdy nie jest zła wiec warto poczytać literaturę fachową |
|
|
|
|
|
|
robert555 ~user
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 10:20 Temat wpisu: |
|
|
Dzięki, że zainteresowaliście się tym tematem i naprawdę proszę kogoś jakby mógł zeskanować i gdzieś wrzucić, to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. _________________ Music it`s my extasy |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 7:46 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | dodatkowa wiedza nigdy nie jest zła |
Oj,tu byłabym skłonna do polemiki..Ale raczej w temacie ogólnym.Z nauką to..
masz rację chyba  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
robert555 ~user
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:35 Temat wpisu: |
|
|
To pomoże mi ktoś i wstawi te chwyty? Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny!  _________________ Music it`s my extasy |
|
|
|
|
|
|
batory21 ~user
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 8:57 Temat wpisu: |
|
|
| Chyba koleżanka zapomniała troszkę o nas:P |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 12:09 Temat wpisu: |
|
|
Oj joj joj.. gdzie ja wam we wakacje znajdę kogoś ze skanerem..?
Wszyscy nad jeziorami siedzą albo gdzieś i ooo..Taka robota.
Chciałam dla was zdjęcia cyfrówką zrobić,ale jakość by was z pewnością nie zachwyciła _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
batory21 ~user
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 7:28 Temat wpisu: |
|
|
| jak dla mnie to zdjęcia mogą być a jak coś później możesz zeskanować z dużo stron ma ta książka |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 349 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 3:35 Temat wpisu: |
|
|
Podstawowe akordy są proste jak jebanie.
Przykładowo C:
- dźwięk C
- dźwięk E
- dźwięk G
c-moll
- dźwięk C
- dźwięk Cis
- dźwięk G
Inne akordy gra się tak samo - analogicznie na innych dźwiękach Ale sposób tworzenia akordu jest taki sam. Z tego, co pamiętam jakaś różnica była przy jednym akordzie, ale nie pamiętam. Wystarczy poszukać na google.
To są oczywiście podstawowe akordy durowe i mollowe. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|