Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Keyboardy CASIO
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 551
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 11:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Na twoim miejscu bym wzial jakies pianino cyfrowe tylko ze to sa cholera drogie sprawy. hmmm uzywke syntezator z klawiszami bardziej pod fortepian mysle ze to powinno byc cos co Cie zadowoli.

masz kilka linkow ktore bralbym pod uwage:
1) http://allegro.pl/item189982869_roland_a33_super_okazja.html ( to moze nie wyglada jakos pieknie ale ma 6 oktaw wiec jesli pozniej chcesz grac na pianinie to moze byc pomocne. hmm cena niestety nie za ciekawa...
2) http://allegro.pl/item188430674_roland_xp10_warszawa.html ( to jest tez nie glupi pomysl i wsumie nie drogi o ilke wygrasz licytacje)
3) http://allegro.pl/item190135751_pianino_cyfrowe_roland_mozna_na_raty_bratpol.html
( a to jest cos co napewno by Cie zadowolilo jakbys mial sporo kasy )

PS: jesli bys juz cos bral to nie bierz raczej keyboardow. Syntezator jak wiadomo nie ma glosnikow wbudowanych ale u Ciebie to akurat nie problem bo podlaczysz go sobie pod wzmacniacz od gitary.
PS2: lepiej by bylo jakbys jednak powiedzial ile keszu masz na to bo byloby latwiej w szukaniu. AVE!

~user

Wpisów: 122
Miasto: Płock/Wawa
Kapela: Namerok
WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 12:46    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Powiedzmy, że dwa pierwsze linki mieszą się w rozpatrywanym przeze mnie przedziale cenowym (choć nie ukrywam, że 400 podoba mi się dużo badziej, niż 1000 Smile). Trzeci raczej nie. Very Happy Syntezator? Też brzmi dobrze. Czym to się w ogóle różni?

Wpisów: 78
WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 1:48    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dab licytuje te drugie klawisze! Very Happy
Życzę powodzenia, zniszcz ich. Very Happy

SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 2:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Syntezator cesto mylony przez ludzi z keyboardem a to gebneralnie 2 rozne rzeczy. W syntezatorze nie znajdziesz zadych styli jakie mozesz znalesc w keyboardach. K. to sa zxabawki raczej do hmmm robienia wszystkiego samemu czyi puszczasz sobie styl lapiesz akord i wszystko sobie slicznie gra. Syntezator natomiast to maszyna do zmiany barwy dzwiekow. Za jego pomoca zrobisz sobie dzwieki jakie tylko chcesz to tak jakby jeden wielki mixer ktory jest glownie do robienia tla. Keyboardz wedlog mnie dobry jest jesli hcialbys grac pop albo disco, np wesela... wtedy bez kapeli mozesz pprostu zagrac. A syntezator to tak jakby modol brzmieniowy czyli wielka szafa przeroznych dzwiekow zam knieta w jedym podle z mozliwoscia jej zajebiscie wielkiej obrobki. PS: za cene keyboardzu niskiej klasy kupisz cos sredniej z syntezatorow bo nie bedziesz bulil bez sensu za style wlasnie... taka moja opinia
@Naczelny

Wpisów: 424
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 2:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

3 lata sobie gralem, po czym stwierdzilem, ze mam w zyciu inne priorytety. Poza tym wkurzal mnie za slaby keyboard, a na cos lepszego szkoda bylo kasy.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Smar
~user

Wpisów: 155
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 11:16    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

proponuje pochodzić po sklepach i poszukać ale im będzie taniej to będzie to większe gówno nie kupuj też klawiszów co mają 5 oktaw bo po roku nauki będziesz je musiał wymienić albo Ci braknie klawiszów poszukaj czegoś na czym można zagrać dynamicznie bo jak sie przesiądziesz na pianino albo fortepian to sie okaże że gówno umiesz
~user

Wpisów: 81
Miasto: Łódź
WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 1:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dabroz: ja sobie tak pomyślałem... że może pianinko sobie sprawisz? Używane rzecz jasna... ja stargowałem z 1500 na 800, mam znajomego i powiedział, że lepiej nie mogłem trafić (i trzyma strój i jest po remoncie, od razu mam przegląd co 2 miesiące) Smile i w sumie tak dużo miejsca nie zajmuje. Na początku hardkor ale to kwestia przyzwyczajenia :F Nie jest też jakieś z super "półki" no ale myślę ze dla Ciebie do klasycznej właśnie takie coś by się nadało. Poszukaj sobie u siebie w mieście jakiegoś kolesia który restauruje stare pianina... i za względnie niewielką kasę można coś niezłego upolować

Wpisów: 324
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 2:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Po ptokach

allegro, drugi link sadama:
Do końca: Zakończona
(śro 02 maj 2007 16:57:17 CEST)

Lista ofert kupna
Użytkownik Kwota Data
Dabroz (24) 520,00 zł śro 02 maj 2007 14:54:36 CEST

Dabroz ma klawisze
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
8ystry
~user

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 2:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

w sumie sprzęt niezły
daj znać jak do Ciebie dobrze

PS nigdy nie widziałem jeszcze klawiszy gdzie za stojak robi suszarka do ubrań - najs, takie "zrób to sam"

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 2:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie no, pianina do akademika nie wstawię, choćby darmo dawali. Smile A klawisze odbieram chyba dzisiaj. Very Happy

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 2:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

aha... no akademik wszystko wyjaśnia Smile tylko jakąś szafę skołuj bo na bibach strach o sprzęt - ja się już naoglądałem

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 9:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

O sprzęt? O tym, co się dzieje w akademikach PW to nawet nie da się nic napisać. Very Happy

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 10:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dab jak odbierzesz sprzeta no to napisz co i jak mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz
~user

WpisWysłany: Czw Maj 10, 2007 11:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No i dzisiaj odebrałem. Wszystko git, elegancja, teraz o sprzęcie:
Ma niezłe brzmienia tego, co chciałem grać. Tzn. bardzo ładnie brzmi pianino i ew. sekcja smyczków (nauczyłem się już grać na 2 różne instrumenty naraz ). Reszty jeszcze nie sprawdzałem. Ma pitchbendera, który chyba bardziej do zabawy służy niż do grania no ale może w innej muzyce jest ok. Podoba mi się, że klawisze reagują wyraźnie na siłę uderzenia, niestety w przypadku instrumentów ciągłych, typu dęciaki czy smyczki już po uderzeniu w klawisz nie można go "docisnąć" - tzn. zwiększyć jego nacisku (chyba wiecie, co mam na myśli?). No ale do pianina tego nie trzeba, więc jest ok. A, no i nie wiem, czy to wina klawiszy, czy reszty mojego sprzętu, ale cichutko szumi. Ale w ogóle to jestem zadowolony. W końcu mogę zacząć grać na klawiszach Tylko jeszcze bym poprosił o dodatkowy pokój do akademika gdzie moglibyśmy trzymać wszystkie instrumenty... (4 gitary, klawisz i kontrabas... no dobra, z kontrabasem żartowałem :-P)

WpisWysłany: Pią Maj 11, 2007 1:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

no to dobrze ze CI sie podoba. Co do tego dociskania aby bylo glosniej to pitchbend z ktorego sie smiales ma wlasnie mozliwosci do tego. Wystarczy przypisac. Ciesze sie ze zrobiles dobry zakup Smile
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: