| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 566 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 4:54 Temat wpisu: Keyboardy CASIO |
|
|
Pewna osoba natchnela mnie abym cos napisal na ten temat. Mianowicie chodzi o Klawisze firmy CASIO... Heh generalnie gralem juz na wielu klawiszach roznych firm i tych znanych ( korg, roland, yamaha ) ale tez i mniej jak ( alesis, E-mu, ensoniq i inne) i oczywiscie CASIO... Powiem tak, firma ta jest rozpowszechniona za swoje produkty elektroniczne takie jak kalkulatory, zegarki i keyboardy ale o tym juz nie mozna powiedziec ze jest to swietna produkcja. Jesli ktos zaczyna grac to jeszcze moze sobie pozwolic na ten instrument ale jesli ktos naprawde mysli powaznie o graniu to NIGDY CASIO!!!! To jest durna zabawka ktora przez swoje swiecidelka, nauke granie poprzez podswietlane klawisze i bajerny wyglad kusi ludzi ktorzy totalnie nie wiedza co i jak. Te keyboardy to tak jakbysmy do starego poloneza dolaczyli neony, spojlery, przyciemniane szyby,felgi, sportowy wydech i walneli jakis fajny lakier no ale przeciez to nadal polonez z tymi samymi bebechami wiec po co nam to, bez sensu wydana kasa... PS: jesli ktos chce grac na klawiszach to odradzam od razu CASIO!!!! NEVER!!!!! Kupcie sobie jakas yamaszke czyli cos juz na poziomie no oczywiscie jesli macie wiecej kasy to moze byc korg ale wszystko tylko nie zesrane CASIO!!!! Casio mozecie sobie kupic zegarki.... Pewnie wielu ludzi sie spyta ale co tak naprawde rozni sie miedzy np Casio a Yamaha. Odpowiedz jest prosta, pojdzcie sobie do sklepu odpalcie Yamahe i Casio i porownajcie sobie chodzby barwe dzwieku. Wszystkie dzwieki C. sa sztuczne nie maja barwy czego przeciwienstwem jest kazdy inny instrument nie bedacy wyprodukowany przez CASIO. Oczywiscie sa klawisze CASIO w cenie doprawdy eeee przerazajacej ale to samo i to jeszcze w lepszym wydaniu dostaniemy taniej kupujac inna firme. Nie dajcie sie zwiesc marnym swiatelkom, wielkiemu wyswietlaczowi i jakims innym gadzetom, ktore naprawde tylko tak ladnie wygladaja. Czy widzieliscie kiedys jakiegos klawiszowca w zespole grajacego na CASIO??? Ja nigdy....
konczac chcialbym jeszcze raz odradzic zakupienie instrumentu klawiszowego firmy CASIO. Jesli ktos ma jakies ,,ale" to ok, lecz daje glowe ze zawiedzie sie na nich.  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
gracjanaz ~user
Dołączył: 30 Kwi 2007 Wpisów: 17 Ostrzeżeń: 1 Miasto: GLUBCZYCE
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 5:00 Temat wpisu: |
|
|
ukradles moj pomysl a dobra niech ci bedzie lepiej zobacz moj artykul o grupie Rammstein _________________ HEJKA TU REDAKTOR |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 566 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 5:03 Temat wpisu: |
|
|
wybacz ze bylem pierwszy to sie juz wiecej nie powtorzy...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
gracjanaz ~user
Dołączył: 30 Kwi 2007 Wpisów: 17 Ostrzeżeń: 1 Miasto: GLUBCZYCE
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 5:09 Temat wpisu: |
|
|
ja bylam pierwsza tylko ze ty raczyles wywalic moj artykul do kosza _________________ HEJKA TU REDAKTOR |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 5:22 Temat wpisu: |
|
|
wiesz to nie ja ja wywalilem, nie ja jestem naczelnym tego forum... No ale twoj art nie byl zbyt obszerny wiec moze dlatego zostal usuniety... nvm, nie obwiniaj mnie za to czego nie zrobilem a tak ogolnie to chyba to rozmowa nie na miejscu....  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 436 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:08 Temat wpisu: |
|
|
| Jeszcze jeden post/kłótnia/cokolwiek, a ostrzezenia poleca. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:26 Temat wpisu: |
|
|
omg mistrzu wybacz... Poprostu nie lubie jak sie ktos czepia. Moge wywalic ten art skoro tak bardzo to komus przeszkadza. Qrwa zal.... i koniec tematu to w koncu o CASIO mialo byc a nie o tym co wyzej widac.... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:41 Temat wpisu: |
|
|
| Po prostu nie zachowujcie się jak dzieci. Sadam pierwszy napisal i kropka. Gracjanaz - chcesz tez cos zrobic, to pomysl i wykaz sie, a nie placz jak dziewczynka. |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:52 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | a nie placz jak dziewczynka | Ja miałem chamsko odpisać "nie zesraj się", ale mnie uprzedziłeś, nim przypomniałem sobie o tym temacie.
Klawisze Casio faktycznie są kiepskie, mam stareńkie "organy" i w porównaniu do innego sprzętu z tamtych czasów po prostu są beznadziejne. _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:36 Temat wpisu: |
|
|
quba.... to jest mala dziewczynka....
PS: poprostu zlejmy ten temat i piszmy o syfie jakim jest CASIO  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 6:13 Temat wpisu: |
|
|
| Casio to byl pierwszy keyboard jaki mialem. 7 lat temu kosztował mnie 700zł, ale nie byłem z niego specjalnie zadowolony. Gdzies po roku konkurencja zrobiła duuuży krok w przód, a ja zostałem ze szmelcem. Takie są właśnie moje wrażenia na temat firmy. Kalkulatory tez robią średniej jakości. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 8:13 Temat wpisu: |
|
|
quba a grasz teraz na jakis klawiszach czy po wpadce z CASIO dales sobie spokoj?? Wielu ludzi np daje sobie luuuuz z graniem gdy zawioda sie na tych instrumentach wiec tad moje pytanie.  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:41 Temat wpisu: |
|
|
Kalkulatory to akurat robią genialne. A keyboardy naprawdę takie złe? Planowałem kupno jakiegoś takiego "z dolnej półki" i pewnie z racji popularności byłby to właśnie CASIO. Co więc polecasz na początek? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 10:13 Temat wpisu: |
|
|
Wszystko w zaleznosci ile masz na to kasy. Napewno nie bierz nic co nie ma dynamicznej klawiorki, pitchbend-u i nazywa sie CASIO. Pomysl jeszcze do czego beda CI one potrzebne, chcesz grac muzyke hmmm z nazwijmy to podkladem czy ogolnie uzywac ich jako tzw stacjei robocza czyli grac tzw tlo.  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 10:26 Temat wpisu: |
|
|
Generalnie to myślę o nauce gry na klawiszach jako wstępie do nauki gry na pianinie, które jednak jest drogie dosyć i duże I myślę grać na tym czymś muzykę klasyczną i jazz. Co do kasy - im taniej, tym - rzecz jasna - lepiej, ale też szmelcu nie chcę kupić. A od jakich kwot zaczyna się coś, na czym uważasz, że można grać? I od razu poproszę o przykładowe nazwy.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|