| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:56 Temat wpisu: |
|
|
Torm. Moze i tak moze i nie, niewazne. Komentowac tu chyba mielismy moj art a nie mnie wiec heh przyjmijmy ze trzeba grac z metronomem i tyle...
-----__________________---------""
_________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 1:49 Temat wpisu: |
|
|
mozecie odsluchac jakos solowke moja mini rozgrzewke poniewaz to tylko drobny jej kawalek sam poczatek najprostrze kawalki po to by troche rozluznic palce. Niestety jak wyczytac mozna w jej opisie jest ona nagrywana i tworzona w dosc kiepskich warunkach i mzoe3 byc tam kiklka czy osuniec kpalca albo cos takiego...
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 2:58 Temat wpisu: |
|
|
1. Nic nie slychac, same piski
2. Daj na to osobny temat w "Nasza Twórczość" bo sie zrobi burdel
|
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 3:16 Temat wpisu: |
|
|
1.powaznie taka lewa jakosc? hmmm.... u mnie slychac wmiare hahaha...
2.no ok skoro chcesz to zrobie .....
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 4:59 Temat wpisu: |
|
|
Yeah! Children Of Bodom RuleZ!!!    
_________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 5:11 Temat wpisu: |
|
|
hahahaha CoB
jak mi jeszcze powiesz jakie to kawalki CoBa zagralem to dostaniesz cukierka hahaha
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 5:19 Temat wpisu: |
|
|
Eee nie chce mi się Na pewno było tam trochę z drugiej płyty
_________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lip 01, 2007 3:49 Temat wpisu: |
|
|
z powodu ograniczenia 3 zalacznikow na post musialem pozostale dwa dodac tutaj. Zycze powodzenia w graniu Joł
[ Dodano: Minutę temu ]
nie wiem czemu jest wicz a nie ćwicz. ale mm nadzieje ze wiadomo o co c mon
 |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:20 Temat wpisu: |
|
|
| raiq napisało: | Ja się na klawiszach absolutnie nie znam, ale pewne rzeczy są wspólne dla wszystkich instrumentów, więc pozwolę sobie zwrócić uwagę na jedną z najważniejszych (według mnie przynajmniej) rzeczy, o której autor tekstu zapomniał..... __METRONOM__  |
Metronom kompletnie się nie przydaje w grze na klawiszu. Zwłaszcza na keybordzie. Są prostsze rozwiązania. Przykład? Ustawiasz sobie dany rytm(styl, np. rock, pop, ballad itd), tempo i zamiast ustawienia opcji gry "akordami", naciskasz po prostu "Start"(wtedy nie masz linii melodycznej danego kawałka, tylko po prostu samą perksuję) na klawiszu i masz coś podobnego do metronomu.
_________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:02 Temat wpisu: |
|
|
ale metronom nie zagłusza ci tego czego grasz
_________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:07 Temat wpisu: |
|
|
Klawisz także nie, a jak masz naprawdę z tym problem, to po prostu ustaw sobie w nim głośniej linię melodyczną danego dźwięku, a wycisz trochę rytm. Efekt? To samo co metronom
_________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 4:02 Temat wpisu: |
|
|
hahahaha toś mi doje.bał nigdy nie używałem metronoma i jakoś nie mam z tym problemu od 5 lat. Czyli od początku a jak naprawde chcesz używać keyboarda to poszukaj bo w podkładach. Może tam bedziesz miał dzwiek metronoma
_________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 6:00 Temat wpisu: |
|
|
Też nigdy nie używałem, a gram od 8 lat
I nie pisze się "metronoma", tylko "metronomu"
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pią Paź 12, 2007 10:09 Temat wpisu: |
|
|
coz ja mam na karku prawie dyszke jelsi chodzi o znajomosc z klawiszami i metronom jest mi nie potrzebny. Odp jest wyrabiscie prosta, jesli masz pcozucie rytmu to szybko odnajdziesz sie w klimatach instrumentu i nie bedziesz robil bledow rytmicznych. Jesli zas nie idzie Ci z gra do rytmu to metronom jest jednym z najlepszych rozwiazan... proste i logiczne...
PS: co do grania przy akomp. perki na klaiwszach to ma to tez plusy bo pozniej latwiej bedzie sie np zgrac podczas gry zespolowej z perkusista. PS2: aby wlaczyc perke danego stylu nie musimy naciskac only START , mozna tez nacisnac kombinacje klawiszy EFF# w klawiszach odpowiedzialnych za akordy...
AvE
 |
|
|
|
|
|
|
|