| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
krzys317t ~user
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 5:48 Temat wpisu: Przeprogramowanie klawiszy |
|
|
Szukam odpowiedzi na jedno nurtujące mnie od dłuższego czasu pytanie: czy można przy pomocy Gniazd MIDI ( komputera, programu i kabla oczywiście ) zmienić, albo inaczej: zamienić fabrycznie nagrane dźwięki lub "podkłady" na inne, pochodzące np. z innych klawiszy?? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 6:52 Temat wpisu: |
|
|
Slyszalem ze jest taka mozliwosc. Musisz pamietac ze aby grac plik tak by dzialal musi miec on dokladna baze danych. Nie mozesz sobie przez MIDI dodawac wszystkich jakis dzwiekow bajerow itd no chyba ze masz dysk tweardy w klawiszach hahaha .... Jesli chcesz sie pobawic stylami na klawiszach musisz wgrac na swoj baze danych do niego czyli dzwieki urzywane w docelowym stylu, wszystkie ustawienia, transpozycje itd itp. Wtedy moze to pojdzie. PS: to tak jesli chcesz na stale no a jesli na chwile no to chyba wiadomo ze masz czytnik dyskietek na nich mozesz zapisac gotowe utwory i wrzxucic na jakikolwiek instrument byle tej samej firmy bo ponoc melodyjka z shitu jakim juest casio nie bede grala na yamaszce. No masz juz tez w tych nowszych plyty nawet do klawiszy. Pelna bajka wystarczy poprobowac. AvE _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
krzys317t ~user
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 8:02 Temat wpisu: |
|
|
A kojarzysz może jakie jest prawdopodobieństwo, że się to uda?? Nie chcę niepotrzebnie wywalać kasy w błoto Znasz kogoś, komu to się udało? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 9:12 Temat wpisu: |
|
|
W sumie to jaki masz klawisz o ile masz ... Jesli nie masz opcji w klawiszach wczytywania danych np z dyskietki, to bedziesz musial kupic sobie owy adapter. Wtedy bedziesz mogl nie dosyc ze zapisac wlasne utwory ktore wymyslisz i to po kilka sciezek, norma, i takze z innych klawiszy na lajcie wpisac ale musi byc ta sama firma. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
krzys317t ~user
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 4:08 Temat wpisu: |
|
|
Posiadam starego Rolanda E16 niestety nie ma on możliwości odczytywania utworów z dyskietki ale ma możliwość zapisu własnego utworu myślełem, że pod to by się dało, ale to co zapisze z klawisza, po wyłączeniu i ponownym włączeniu kasuje się
| Cytat: | | to bedziesz musial kupic sobie owy adapter. |
miałeś na myśli nowy sprzęt??
[ Dodano: Minutę temu ]
Biorąc pod uwagę Twoją pierwszą wypowiedź: sądzisz, że możliwe jet grzebanie w pamięci klawisza?? Bo chyba o to mi chodzi... |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 3:05 Temat wpisu: |
|
|
proponuje przeszukać neta lub poputać sie po sklepach muzycznych _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
krzys317t ~user
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 6:07 Temat wpisu: |
|
|
To jest super pomysł i też o tym myślałem, ale mieszkam w dziurzz zabitej dechami a do najbliższego sklepu muzycznego mam ponad 40 km dlatego wbiłem się na to forum i nie ukrywam dużo się dowiedziałem, ale chciałbym wiedzieć czy takie coś jak grzebanie w pamięci procka w klawiszach jest realne... Bo przepraszam za uwagę SadaM-ie, ale informacja, że tylko słyszałeś o tym mi niestety nie wystarcza... |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pią Gru 14, 2007 7:55 Temat wpisu: |
|
|
Stary poprostu wydaje mi sie ze jest to mozliwe ale nie ryzykowalbym czegos takiego bo moza sobie zjebac klawisz. Twoj Rol'nd nie jest taki jak te nowe kla2isze gdzie podlaczasz je do kompa i masz foldery i wrzucasz co chcesz. Obawialbym sie grzebania w sprzecie jesli sie nie znasz bo to moze skonczyc sie zle. Zobacz w swoich klawiszach czy masz jakies wyjscie MIDI. Jesli tak to zakup sobie cos w podobie:http://allegro.pl/item279311859_e_mu_x_midi_2x2_midi_2_in_2_out_usb_sound_import.html
Tu np nie musisz kupowac dyskietek z gotowymi kawalkami tylko wrzucasz sobie na kompa jakis swoj kawalek pozniej kolejnyitd, mixujesz i masz to co chcesz zrzucajac to pozniej na wlasny klawisz. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
krzys317t ~user
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 12:22 Temat wpisu: |
|
|
To co mówisz wydaje się super sprawą ale mam kolejne pytanie ( jak to laik...) czy do tego odbiornika MIDI dodawany jest profram do obsługi, tzn. do odczytywania MIDI z urządzeń?? |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 9:09 Temat wpisu: |
|
|
dołanczana jest karteczka z linkami do stron z których można je pobrać (przynajniej ja tak miałem) a jak takiej nie dostaniesz to daj znać na gg albo priv to ci podeśle jakieś linki tylko że ja mam kabel _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 6:08 Temat wpisu: |
|
|
Fakt, to co mówi Smar, wydaje się być jedynym rozsądnym rozwiązaniem. A odnośnie Twojego pytania - nie, niestety nie możesz edytować "fabrycznych dźwięków", któe zostały tam wgrane. Rozumiem, że chciałbyś, aby zostały one zapisane w głównej pamięci i po prostu kolejnym razem, gdy będziesz chciał użyć owego stylu, to już tego przerobionego. Możliwość oczywiście istnieje, ale niestety jest to cholernie kosztowne. Jedynym rozwiązaniem(na Twój pomysł), to po prostu zakupienie nowego klawisza z dyskiem twardym. Wtedy będziesz mógł mieć dwa style- oryginalny(fabryczny) i ten Twój przerobiony. Mimo wszystko i tak będziesz musiał mieć go zapisanego w osobym folderze, ponieważ tak jak pisałem na początku - ustwień fabrycznych nie można zmienić w klawiszu. _________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
|