Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Yamaha PSR-E213 a dynamiczna klawiatura.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalwlo
~user

Wpisów: 3
Miasto: Prudnik
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 11:44    Temat wpisu: Yamaha PSR-E213 a dynamiczna klawiatura.  Zacytuj zaznaczone      

Witam.

Mam pytanie dotyczące keyboardu Yamaha PSR-E213.
Otóż czy ma on dynamiczną klawiaturę, tzn. im silniej nacisnę dany klawisz, tym głośniejszy otrzymam dźwięk?

Jeśli nie, to podajcie mi przykłady tanich keyboardów z dynamiczną klawiaturą.

Bardzo proszę o odpowiedź.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 551
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Nie Cze 15, 2008 11:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

w sumie to dynamike ma chyba juz kazdy klawisz, bo to jest ogolnie juz standard. Musisz o nim poczytac dokladnie to bedziesz wiedzial. Osobiscie to polecam wlasnie na poczatek Yamahy nie zadne srasjo bo to jest syf. Uwierz mi siedze w tym syfie juz dlugo i wiem co warto a co nie. ja osobiscie mam na sprzedaz dosc ciekawy klaiwsz, Yamaha PSR 230 z 3 kardridzami, dynamika 5 oktaw, duzy wyswietlacz i inne bajery za 300 zl wiec jak cos to napisz do mnie. Jesli jednak nie, to i tak chetnie pomoge w wyborze klawisza
pozdrawiam

~user

WpisWysłany: Pon Cze 16, 2008 10:09    Temat wpisu: Yamaha PSR-E213 a dynamiczna klawiatura.  Zacytuj zaznaczone      

SadaMie, po pierwsze, nie spotkałem się z keyboardem Yamaha PSR-E230 (chyba, że chodzi Ci o Yamaha PSR-E213).

Po drugie - czytałem o tym keyboardzie (E213) i nigdzie nie było napisane o dynamicznej klawiaturze. Ale to nie musi znaczyć, że jej nie ma, ponieważ przy innych keyboardach też nie ma tego napisanego...

Właśnie dlatego istnieje ten temat - nie założyłbym go przed poszukiwaniem, w celu sprawdzenia, czy jest odpowiedź na moje główne pytanie.
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Wto Cze 17, 2008 6:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Yamaha PSR 230:

http://allegro.pl/item379902534_organy_yamaha_psr_230_catridge.html#photo

zato powiem Ci szczefrze ze ja nie slyszalem o czyms takim jak 213 heh... Nie przekrecaj mnie mowie o 230 i znam jej mozliwosci uwierz mi mam tez klawisz juz 3 lata i jesli chcesz zaczac grac dopiero, a to wyniknelo z twojego 1 posta, to ten klawisz bardzo sie do tego nada. pozdrawiam.

~user

WpisWysłany: Wto Cze 17, 2008 8:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja kupiłem (na Allegro) nówkę PSR-E213 za 515zł + zasilacz i wysyłka gratis (paczki jeszcze nie otrzymałem), ale ma 375 brzmień, a nie 100, jak PSR-E230. Sądzę, że Yamaha PSR-E213 jest lepszy od Yamahy PSR-E230 i (nie obraź się) wygląda też lepiej...

Jeśli nie słyszałeś o keyboardzie Yamaha PSR-E213 to masz tu linki:
Oficjalna strona keyboardu
Wygląd keyboardu
Oficjalny film o keyboardzie (jest też PSR-E313, ale to zignoruj)
Przykładowa strona z zaawansowanym opisem keyboardu

To tyle linków. Ale gdziekowiek wszedłem (wcześniej też przeglądałem te strony, do których podałem powyżej adresy), nic nie mogłem znaleźć na temat tego, czy Yamaha PSR-E213 ma dynamiczną klawiaturę...
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Wto Cze 17, 2008 10:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

heh wiesz, powiem tak wyglada lepiej czy nie, srednio mnie to obchodzi poniewaz mnie nie interesuja keyboardy. Teraz nabywam jakiegos korga, syntezator, bo jest mi potrzebny do kapelki. Keyboardy sa dla ludzi lubiacych sobie pograc od tak jakies smieszne pierdoly ze stylami albo pojezdzic po weselach albo tanich bankietach. Nie obraz sie ale takie moje zdanie. A moja PSR 230 sluzyla mi swietnie i nic nie mam jej do zarzucenia. BTW: zycze udanych przygod z nowym instrumentem i oby mial dynamike na klawiszach
pozdrawiam

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: