| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 12:50 Temat wpisu: Trema |
|
|
Elo, joł, zdrastwujtie...
Macie jakieś sposoby na przedkoncertową tremę oprócz pijaństwa?  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Wto Mar 20, 2007 2:12 Temat wpisu: Re: Trema |
|
|
| Juhas napisało: | oprócz pijaństwa?  |
eee no coz... |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 9:39 Temat wpisu: |
|
|
Alkohol to nie jedyne znane wspomagacze...
Polecam wszelkiego rodzaju uspokajające tabletki ziołowe. Bez recepty i całkiem tanie. Można brać nie tylko przed koncertami ale także przed ważnymi i stresującymi egzaminami (np. matura ustna).. Pomagają spokojnie zebrać myśli
Polecam "waleriane" - uspokaja ale nie usypia Może być w herbatkach kroplach lub tabletkach.
Podobno zbyt częste stosowanie osłabia działanie leku więc bez przesady Enjoy |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Wto Mar 20, 2007 10:48 Temat wpisu: |
|
|
| albo meskalinke! łiiii! |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 10:29 Temat wpisu: |
|
|
No, ja biorę Valdix
Trochę uspokaja organizm. A o tej meskalince poczytam, bo nazwa jest zachęcająca Bylebym potem nie widział 12 strun, lub krasnoludka podtrzymjącego mikrofon  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 2:28 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | przed ważnymi i stresującymi egzaminami |
a mi sie wydawalo, ze wlasnie ta adrenalinka sprawia, ze wiecej jestem sobie w stanie przypomnic  |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 4:27 Temat wpisu: |
|
|
| Na ustnych jak zapomnę jakiejś pierdoły to od razu nie mogę myśli zebrać i strasznie mnie to wybija z rytmu... |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 8:13 Temat wpisu: |
|
|
Kurde, ludzie, na emeryturze już jesteście?
Trema raz na jakiś czas musi być i trzeba sobie z nią umieć radzić samemu. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem alkoholu przed koncertem (oczywiście 1 piffcko nie zawadzi, ale zazwyczaj nawet tyle nie piję! - impreza zaczyna się po koncercie ;D) _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:40 Temat wpisu: |
|
|
Najlepsze na tremę jest dobre opanowanie granego materiału, ciężko się nie stresować, jeżeli wychodzisz do ludzi i liczysz na ślepy traf, że wyjdzie wam kawałek, którego nigdy nie udało wam się dobrze zagrać na próbie a druga rzecz to przyzwyczajenie - zapraszasz znajomych (ew. nieznajomych) na próby i starasz się grać "koncertowo"  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Mar 25, 2007 7:43 Temat wpisu: |
|
|
Alkohol?- gorąco polecam ale nie na koncert. To najlepszy sposób na położenie całej imprezy. Wokal to pół biedy jakoś przebrniesz ale granie na fazie to raczej trudna sztuka. Mam nawet przejścia z nawalonym pałkerem który nie trafiał w bębny i póbował zagrać blackmetalowe kawałki w rytmie walca efekt: kac moralny i nie tylko. Co do tabletek zamulających to też odpada nie porwiesz publiki mętnym wzrokiem. Trema nie jest taka straszna, mała dawka adrenalinki nie zaszkodzi musisz się z nią oswoić. Zgadzam się z Dabrozem jak opanujesz materiał to nie będziesz sie czuł na koncercie jak dziecko we mgle tylko zajmiesz się graniem i czerpaniem z tego przyjemności. A potknięcia? tym się nie przejmuj, większość ludzi i tak nie zna waszego materiału więc nawet tego nie wyłapią. Pozdrawiam i zyczę miłego koncertowania i czerpania z tego wielkiej przyjemności. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 9:45 Temat wpisu: |
|
|
| Capricorn napisało: | Alkohol?- gorąco polecam ale nie na koncert. To najlepszy sposób na położenie całej imprezy.
|
Kulturalna 50tka nie zaszkodzi
| Cytat: | | Mam nawet przejścia z nawalonym pałkerem który nie trafiał w bębny i póbował zagrać blackmetalowe kawałki w rytmie walca |
ROTFL, kurwa ROTFL!!
| Cytat: | | Trema nie jest taka straszna, mała dawka adrenalinki nie zaszkodzi musisz się z nią oswoić. Zgadzam się z Dabrozem jak opanujesz materiał to nie będziesz sie czuł na koncercie jak dziecko we mgle tylko zajmiesz się graniem i czerpaniem z tego przyjemności. |
Cały problem polega na tym, że:
1. Gramy dużo za mało koncertów(nie mamy dobrego dema, w związku z czym gdzieś się załapać graniczy z cudem)
2. Największa trema jest przed występem i w momencie wejścia na scenę. A jak zaczynamy grać, to stopniowo ginie  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
waldek89 ~user
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 3:54 Temat wpisu: |
|
|
najlepszy sposób to przyjechać 3 minuty przed wyjściem na scene i być kompletnie zdezorientowanym tym co się dzieje dookoła  _________________ www.streemo.pl Portal społecznościowy dający szanse młodym artystom na pokazanie się szerszemu gronu. Idealna strona dla osób blogujących. STREEMO |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 8:34 Temat wpisu: |
|
|
| waldek89 napisało: | najlepszy sposób to przyjechać 3 minuty przed wyjściem na scene i być kompletnie zdezorientowanym tym co się dzieje dookoła  |
Tak, to by tłumaczyło notoryczne spóźnianie się artystyów  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Żela. ~user

Dołączył: 04 Sie 2008 Wpisów: 38 Miasto: #.nightclub.` Kapela: UNDER PARENTAL ADVISORY
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 5:48 Temat wpisu: |
|
|
a ja nigdy nie mam tremy. o.
<lol2>
chociaż nie. jest taki moment, kiedy wchodzę na scenę i wtedy. ale to mija zaraz po tym, jak usiądę sobie za perką.
chociaż teraz nauczyłam się grać w miarę na stojąco, to zobaczymy, jak to będzie wyglądać. buahaha ;D _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 6:23 Temat wpisu: |
|
|
| Żela. napisało: | a ja nigdy nie mam tremy. o.  |
Ta, Ty to masz dobrze. Jesteś na scenie tylko chwilę, bo potem chowasz się za zestawem i Cię nie widać Nawet nikt na Ciebie nie patrzy
A co mam powiedzieć ja? Skromny wokalista?
| Cytat: | | chociaż teraz nauczyłam się grać w miarę na stojąco |
???
Jak to?
I po co??? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|