| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:58 Temat wpisu: Wasi ulubieni wykonawcy |
|
|
Powiedzcie, Kogo najbardziej cenicie, z kogo bierzecie przyklad, dlaczego akurat ten? Krotko mowiac, kto jest waszym guru jesli chodzi o muzyke? mowie tu ogolnie o wszystkich instrumentach.
 _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Dołączył: 19 Cze 2006 Wpisów: 129 Miasto: Puławy Kapela: Red Town Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 4:52 Temat wpisu: |
|
|
witam po przerwie
-----------------------
U mnie bedzie mniej wiecej tak:
Gitara:
rock - Matthias Jabs(Scorpions), Angus Young(ACDC), Michael Schenker(UFO, MSG)
metal - Dimebag Darrel(Pantera, DamagePlan)
inne - Gary Moore, Jurek Styczyński
Perkusja:
Mike Mangini, James Kottak
ich najbardziej lubię, cenię - dobrze grają, mają osobowość  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 11:22 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Krotko mowiac, kto jest waszym guru jesli chodzi o muzyke? |
Oj różnie... Chyba nie ma takiej osoby. Nie można powiedzieć że 'kocham tego, on jest w 100% zajebisty, chce być taki jak on'... To by było głupie Ja bym zrobił taki mix kilku muzyków
Napewno w czołówce byłby John Frusciante z Red Hotów: za styl gry, charakter, zachowywanie sie na scenie... Chłopak jest orginalny, gra 'na luzie', i to mu sie chwali
Z perki bardzo imponuje mi Travis Barker - za styl gry i tatuażami Wkurza mnie troche ze zdjęc to on ma wiecej z paris hiltonami niż przy perkusji... Ale no cóż. Sława.
Wokalista - Jonathan Davis z Korna - głównie dlatego, że śpiewa emocjonalnie. Muzyka powinna wywoływać emocje No, śpiewa zajebiście, ale niepotrzebnie zakłada spódnice na koncerty
Ulubionego basisty nie mam  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 5:09 Temat wpisu: |
|
|
No to teraz ja :
Basik to oczywiscie Sam Rivers z LB. Niedosyc ze zajefajnie gra to jeszcze na scenie sie zachowuje jakby byl na fazie...
Klawisz no to rzecz jasna ze Janne Warman z CoB-a. Jesli chodzi o gre to jest wymiataczem, idol wiekszosci klawiszowcow znaczy tych nie jezdzacych po weselach
No i jeszcze wokal
Ziomus z FF ( Fear Factory ) ma genialny wokal. Potrafi sie niezle wydzierac, czasem growluje, czasem walnie taki grobowy pomruk hahaha ale np refren zaspiewa zajebiscie czystym i melodyjnym glosem. Poprostu geniusz
[img]http://images.vpro.nl/images/3958486+s(468)[/img]
to moi faworyci  _________________ Where Death is Most Alive

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Pon Lut 12, 2007 3:27, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 9:09 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | na scenie sie zachowuje jakby byl na fazie... |
Bo tak jest Teraz już sie (podobno) uspokoił ale wcześniej kicał z tym basem równo naćpany... Zresztą zobacz sobie filmiki z ich starszych koncertów, radze przyjrzeć sie jego oczom  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Lut 10, 2007 9:25 Temat wpisu: |
|
|
gitarzysta - Jason Becker
Jeden z pionierów muzyki neoklasycznej. Jest/był najlepszym technicznie gitarzysta jaki sie urodził i gdyby nie jego choroba to do tej pory wymiatał by równo.
Polecam obejrzec (dla tych co nie znaja) legendarne już nagranie - 3 kaprys paganiniego (tu link: http://youtube.com/watch?v=85Vwd8pP0KU)
kompozytor - Jesper Kyd
Dla mnie mistrz w tym co robi. Jego muzyka to w głównej mierze ambient, elektronika. Znany głównie z soundtracku do wszystkich części Hitmana. Utwór tytułowy z Codename 47 (pierwsza część) to chyba jego najgenialniejsze dzieło (uznane zreszta za najlepszy game soundtrack jaki kiedykolwiek stworzono).
Wokal - Dave Gahan
członek Depeche Mode, super głos, duża osobowość sceniczna, wedlug mnie jeden z najlepszych ówczesnych wokalistów.
i to na tyle  |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 11:04 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | kompozytor - Jesper Kyd |
zaglebilem sie w jego tworczosc... i jestem pod wrazeniem. Na codzien nie slucham takiej muzyki, ale jego ambient jest niesamowity. Szczegolnie z pierwszej i trzeciej częsci Hitmana. W drugiej jest chyba wykorzystana 'zywa' orkiestra ale mimo tego nie wyszlo tak fajnie jak w w/w . polecam takze wszystkim tego pana  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Czw Lut 15, 2007 2:33 Temat wpisu: |
|
|
| No muzyka symfoniczna to juz zupelnie inna bajka (zreszta do klimatu hitmana jak najbardziej pasuje). orkiestra wcale nie zostaje w tyle za elektronicznym brzmieniem, kawalki Japanese Mansion (h2) lub Main Title (h4) to prawdziwe perełki. |
|
|
|
|
|
|
spleen ~user
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 4:24 Temat wpisu: |
|
|
Dla mnie teraz wszystko co stworzy Jesper będzie pasowało do Hitmana, bo to on stworzył ten świetny klimat.. i chwała mu za to (tak apropos, Hitman 1 to jedyna gra oprócz Vice City w którą się bardziej zagłębiłem)
najbardziej mi przypadły do gustu: Main Title(1), Harbor(1), Exploration(2), Streets Of Hong Kong(3), Budapest(3), Vegas(4) i Main Title(4) - to są niesamowite utwory  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Czw Lut 15, 2007 6:32 Temat wpisu: |
|
|
| spleen napisało: |
najbardziej mi przypadły do gustu: Main Title(1), Harbor(1), Exploration(2), Streets Of Hong Kong(3), Budapest(3), Vegas(4) i Main Title(4) - to są niesamowite utwory  |
Polecam ci przesluchac wczesne demówki ostów z hitmana1, zwlaszcza Hotel Music (w h3 odpowiednio - Budapest Bath Hotel). Fajny kawalek z zajebistym wejściem, w ostateczniej wersji wykorzystano tylko pare motywów.
| spleen napisało: | | tak apropos, Hitman 1 to jedyna gra oprócz Vice City w którą się bardziej zagłębiłem |
ostatnie zdanie wypowiedziane przez ort-meyera jest chyba najgenialniejszym objasnieniem sensu pierwszej czesci gry  |
|
|
|
|
|
|
morfi-nka ~user
|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 8:19 Temat wpisu: |
|
|
wiecie co, a ja tak naprawde nie mam ulubionego/ulubionej itp. moze dlatego ze nie grywam na zadnym instrumencie:P
kiedys gralam na fortepianie...ale to zamierzchle czasu, paluchy sie za grube zrobily (hahahahahha). |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 8:00 Temat wpisu: |
|
|
wokal: James hetfield. uważam że jest świetny. ma bardzo dobry głos a w dodatku gra na gitarze
gitara: powyższy, i kirk hammett. kirk za niesamowite solówki. uważam że najlepszy gitarzysta wszechczasów.
ogólnie:
mój idol to James Hetfield. za gre na gitarze i wokal.
bardzo też cenie tankiana (nie pamiętam nazwiska...) _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 9:18 Temat wpisu: |
|
|
1.wokal-Max Cavalera-nie wiem, ja to poprostu łykam, ale mu jakiś kretyn na koncertach za wysoko mikrofon ustawia! No a takto jeszcze
2.gitara-Mac Rizzo-można się troche pośmiać jak gra...bo niecodziennie gitarzysta skacze w kółko. No i jeszcze zapomniałem o Michaelu Ammocie.
3.bas-Paulo Xisto Pinto Junior- marka mówi sama za siebie
4.perkusja-a któż by inny jak nie Igor Cavalera?...Rob Bourdon
ale jedno gościom z LP trzeba przyznać....jak sie czyta wywiady to lepiej miec na sobie pieluche |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 9:59 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | bardzo też cenie tankiana (nie pamiętam nazwiska...) |
Sejr Tankian z Systema? No całkiem nieźle śpiewa...
On to ma dziwne fazy. Czasem śpiewa naprawde zajebiście, z uczuciem, bez błędnie, a czasem to aż się smutno robi
| Cytat: | | bo niecodziennie gitarzysta skacze w kółko. No i jeszcze zapomniałem o Michaelu Ammocie |
Angus Young mi się przypomina - ten to dopiero kicał Poszukajcie sobie na youtube jakiś filmików z jego koncertów. Ciekawe czym go karmili  |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:27 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Sejr Tankian z Systema |
właśnie o tym mówie. napisał bym wiecej ale mi sie komp ściął  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
|